De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom Motion Stills voor Android nog steeds de moeite waard is

Erwin Vogelaar
20 juli 2017, 19:30
2 min leestijd
Waarom Motion Stills voor Android nog steeds de moeite waard is

De indrukwekkende Google-app Motion Stills is eindelijk ook voor Android beschikbaar. In Nederland heet de app ‘Bewegende foto’s’ en dit kun je er mee.

Lees verder na de advertentie.

Motion Stills op Android: Bewegende foto’s

Google bracht vorig jaar een app exclusief voor iOS uit. Moderne iPhones kunnen Live Foto’s maken, waarmee bewegend beeld van net voor- en net nadat je een normale foto maakt wordt opgenomen. Met Googles Motion Stills worden deze beelden gestabiliseerd en deelbaar met anderen als gifs. Nu is de app eindelijk beschikbaar voor Android, maar is het nog de moeite waard?

bewegende foto's

Op Android hebben we geen Live Foto’s, maar we kunnen natuurlijk wel gebruikmaken van de indrukwekkende stabilisatietechnologie van Google. Open je de app, dan maak je direct een video door op de opnameknop te tikken. Google heeft sinds de iOS-versie de stabilisatietechnologie verbetert, waardoor het beeld direct stabiliseert. Je hoeft nauwelijks meer te wachten om het resultaat als gif te delen. Deze technologie is licht voor de hardware en accu van je toestel en werkt ook zonder internetverbinding.

Swipe je op het scherm naar links, dan krijg je de Fast Forward-functie voorgeschoteld. Hier kun je tot een minuut aan video opnemen, welke vervolgens versneld wordt afgespeeld in een gif. Deze beelden zien er bijzonder soepel uit.

bewegende foto's

Het is jammer dat je geen eigen video kunt toevoegen, dus je moet wel echt specifiek in de app filmen. Toch is het resultaat indrukwekkend. Daarom is het nu nog steeds de moeite waard om de app te downloaden. Het is een leuke manier om makkelijk en snel iets moois uit je omgeving te delen. Google stelt wel dat de app een experiment is en dat de functie wellicht later in een ander Google-product wordt verwerkt.

Motion Stills downloaden

Motion Stills voor Android heet in de Nederlandse Play Store ‘Bewegende foto’s’ en is via onderstaande link te downloaden. De app werkt op Android-toestellen met Android 5.1 of hoger.

Download Motion Stills in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu