Deze app maakt notificaties groter en beter leesbaar

Gijs Ettes
16 februari 2015, 14:17
1 min leestijd
Deze app maakt notificaties groter en beter leesbaar

Zoals de naam al doet vermoeden maak je met BIG Notifications meldingen  die je ontvangt een stuk groter en daardoor beter leesbaar. De kleine Android-app ondersteunt bovendien het Nederlands.

Lees verder na de advertentie.

Grotere notificaties

big notifications

BIG Notifications is een prima  aanvulling op BIG Launcher, een uitstekende – maar dure – homescreenvervanger die bedoeld is voor ouderen of mensen met een visuele handicap. De launcher deelt de Android-interface in met grote iconen die makkelijk te onderscheiden zijn. Zo kun je gemakkelijk veelgebruikte apps en diensten opstarten. Bovendien is er een SOS-knop die gebruikers in geval van nood in kunnen drukken.

Je hoeft BIG Launcher echter niet geïnstalleerd te hebben om gebruik te maken van BIG Notifications; de app werkt met elk toestel dat draait op Android 4.3 of nieuwer. Wat BIG Notifications zo handig maakt, is dat het systeemmeldingen groter weergeeft en desgewenst op een volledig scherm toont. Je kunt instellen dat  meldingen automatisch worden weergeven of  met een sneltoets in de menubalk. Dankzij de grote letters en iconen zie je in één oogopslag wat er aan de hand is.

Middels een in-app aankoop van 2 euro maak je enkele betaalde functies beschikbaar, waaronder de mogelijkheid om zelf de tekstgrootte aan te passen en meldingen te laten voorlezen. Ook heb je de optie om trillingen voor meldingen in te stellen of de app te beveiligen met een wachtwoord. Tot slot kun je meldingen tijdelijk uitzetten als je niet gestoord wil  worden.

BIG Notifications downloaden

BIG Notifications is gratis te downloaden via onderstaande link. De app weegt 0,5MB en werkt met Android 4.3+.

Download BIG Notifications in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu