Met BitTorrent Now kun je onafhankelijke artiesten ontdekken
Erwin Vogelaar
bittorrent now

BitTorrent Now

Gratis

Onze score

7

BitTorrent heeft een nieuwe Android-app gelanceerd voor het streamen van muziek en video, maar niet zoals je zou verwachten.

BitTorrent Now

BitTorrent kennen de meesten waarschijnlijk als torrentprogramma, maar het bedrijf erachter is een nieuwe route ingeslagen. De nadruk ligt nu op het bieden van een plek voor onafhankelijke artiesten om hun kunst met de wereld te delen. De nieuwe app BitTorrent Now biedt daar nu een praktisch platform voor. Dus hoewel BitTorrent Now een app voor het streamen van video en muziek is, kun je niet zoeken op Beyoncé of de nieuwste aflevering van Game of Thrones. Alles wat op de dienst te vinden is, is geüpload door de maker van de content.

bittorrent now

Je moet voor het gebruik van deze app er dus wel van houden om kleine artiesten te ontdekken, want zoeken naar bekende namen heeft weinig zin. Als je een bekende artiest tegenkomt, gaat het namelijk vooral om promo-materiaal en niet het echte werk. Veel van de content in de app is gratis te beluisteren of te bekijken, maar voor sommige content moet ook betaald worden of je moet een advertentie kijken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Onafhankelijke artiesten hebben online al veel platformen om dingen op te publiceren, zoals Soundcloud voor muziek en YouTube voor video’s. De kleinste artiesten kunnen echter zo wel snel overschaduwd worden door de grotere namen. Door deze mensen een eigen platform te bieden, is er meer kans dat ze ontdekt worden. In hoeverre gebruikers zin hebben om door een database van onbekende namen te spitten op zoek naar iets dat bevalt, is nog maar de vraag. BitTorrent Now zal overigens niet bij muziek en video blijven, maar ook vr-ervaringen worden ondersteund.

BitTorrent Now downloaden

BitTorrent Now is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is maar 11MB groot en je hebt minimaal Android 5.0 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Download BitTorrent Now in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.