De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze app laat je de Bixby-knop op Galaxy S8 aanpassen

Erwin Vogelaar
23 april 2017, 9:55
2 min leestijd
Deze app laat je de Bixby-knop op Galaxy S8 aanpassen

Met de app Bixby Button Remapper is het toch mogelijk om de Bixby-knop van de Samsung Galaxy S8 te vervangen met allerlei andere functies.

Lees verder na de advertentie.

Pas de Bixby-knop aan met deze app

De nieuwe Samsung Galaxy S8 heeft een fysieke knop waarmee je praatassistent Bixby oproept. Deze knop was tijdelijk aan te passen, zodat bijvoorbeeld Google Assistant kwam opdraven bij het indrukken van de knop. Met een kleine update heeft Samsung hier een stokje voor gestoken, omdat het bedrijf toch echt wil dat je Bixby gaat gebruiken. De app Bixby Button Remapper ontwijkt die blokkering en laat je de knop voor allerlei andere functies gebruiken.

Er zijn verschillende acties waar je voor kunt kiezen bij het indrukken van de knop. Bijvoorbeeld het openen van Google Now, de camera, notificaties of een specifieke app. Ook kun je de Bixby-knop gebruiken als terugknop, homeknop, zaklampknop of als knop om de telefoon op stil te zetten.

De manier waarop de app de functie van de knop overneemt is wat onorthodox, maar het werkt wel. De applicatie vervangt de functie van de knop namelijk niet. Wat Bixby Button Remapper doet is de Hello Bixby-app direct stopzetten zodra deze opstart en de actie die jij kiest activeren. Omdat de app op deze manier werkt, kun je Bixby dus nooit openen op je toestel, omdat deze ook bij normaal openen gesloten wordt door Bixby Button Remapper en je keuze opgestart wordt.

Bixby Button Remapper downloaden

Je kunt Bixby Button Remapper downloaden in de Play Store via onderstaande link. Het is natuurlijk nog maar de vraag hoe snel Samsung ook voor gebruikers van deze app roet in het eten gooit. Toch lijkt het bedrijf weinig aan deze manier van werken te kunnen doen. De maker voegt in ieder geval via updates steeds nieuwe functies toe.

Download Bixby Button Remapper in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu