BlackBerry geeft zijn Android-apps nieuwe functies

Erwin Vogelaar
3 december 2016, 10:12
2 min leestijd
BlackBerry geeft zijn Android-apps nieuwe functies

Hoewel BlackBerry een stap terugdoet van de smartphonemarkt, blijft het bedrijf wel goed zijn Android-apps updaten met nieuwe mogelijkheden.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Android-apps

Het is een goed teken dat BlackBerry zijn Android-apps blijft updaten met nieuwe mogelijkheden. Sommige van deze apps werken alleen op een BlackBerry met Android, zoals het BlackBerry-toetsenbord. Andere apps, zoals BBM, werken ook op andere Android-toestellen. Wat is er allemaal nieuw?

blackberry android-apps

Het BlackBerry-toetsenbord voor Android heeft nu ondersteuning voor vingerafdrukken. Dit betekent dat je jouw vingerafdruk kunt gebruiken voor het invullen van opgeslagen wachtwoorden. Ook is het nu makkelijker om tussen talen te wisselen en wordt Chinees beter ondersteunt. Met de Password Keeper is het nu tevens mogelijk om direct webpagina’s te openen en in te loggen.

In de BBM-app kun je nu langere berichten sturen en is er een veiligere manier om in te loggen. Ook kun je nu in de Discovery-tab direct bij alle gratis stickers komen. De BlackBerry Launcher heeft een een donkere modus, waardoor de achtergrond zwart in plaats van wit wordt. De laatste update is voor BlackBerry Hub, waarin het nu mogelijk is om specifieke accounts te verbergen van Hub en Contacten, zodat ze niet meer zullen synchroniseren. Ook is het binnen Hub nu mogelijk om de manier waarop je e-mails ziet aan te passen.

BlackBerry smartphone

BlackBerry is ongeveer een jaar geleden overstapt van zijn eigen BlackBerry 10-besturingssysteem naar Android, maar het bleek geen groot succes. Toestellen als de BlackBerry Priv vlogen niet bepaald uit de winkels. Daarom gaat BlackBerry geen eigen toestellen meer maken, maar wel samenwerken met andere bedrijven om toestellen met een fysiek toetsenbord op de markt te kunnen blijven zetten. BlackBerry gaat zich nu meer focussen op software. Dat de Android-apps daar ook onder vallen en dus updates met nieuwe functies krijgen is goed nieuws voor iedereen die er gebruik van maakt.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: Phone Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu