BlackBerry-beheersoftware Mobile Fusion straks ook geschikt voor Android

Redactie
29 november 2011, 13:48
1 min leestijd
BlackBerry-beheersoftware Mobile Fusion straks ook geschikt voor Android
mobilefusion

BlackBerry-fabrikant RIM gaat de beheer- en beveiligingsoplossing Mobile Fusion ook geschikt maken voor Android. De software verschijnt in maart 2012 en is bedoeld om smartphones en andere mobiele apparaten van bedrijven te beheren. De IT-afdeling kan software-updates draadloos naar de toestellen versturen, wachtwoorden centraal beheren en bij diefstal het apparaat wissen of blokkeren, zonder tussenkomst van de medewerker. Mobile Fusion kwam in handen van RIM toen het afgelopen mei Ubitexx overnam. Voor bedrijven die veel mobiele apparaten in huis hebben, is centraal beheer erg belangrijk. Mobiele apparaten raken gemakkelijk zoek en bevatten veel gevoelige informatie.

Natuurlijk zijn er al oplossing en van andere bedrijven, zoals Sybase, waarmee je mobiele apparaten kunt beheren. Maar RIM ziet een kans in een markt, waar ze al een goede reputatie hebben. Het zoeken naar nieuwe mogelijkheden is nodig, want BlackBarry heeft vooral in de VS te maken met een terugval in zakelijke gebruikers. Met Mobile Fusion kan het bedrijf een voet aan de grond krijgen in de iPhone- en Android-markt.

Lees verder na de advertentie.

Blackberry Mobile Fusion was oorspronkelijk bedoeld voor apparaten met RIM’s huidige BlackBerry OS en het nieuwe BBX-platform. Dat laatste is gebaseerd op de QNX-software, die al op de BlackBerry PlayBook draait. De functionaliteit wordt nu echter uitgebreid naar meer platformen. Er is vraag naar dergelijke software, want medewerkers willen steeds vaker zelf bepalen welk mobiel apparaat ze gebruiken. Verbiedt de werkgever dit, dan nemen ze op eigen houtje apparaten zoals tablets mee naar het werk.

RIM kondigde eerder al aan dat ze hun BlackBerry Enterprise Solution (BES) ook beschikbaar gaan stellen voor andere platformen. Bedrijven kunnen hiermee hun e-mail, agenda en adresboek draadloos synchroniseren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu