De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

BlackBerry Hub+ nu voor meer Android-gebruikers beschikbaar

Thomas Haenen
9 september 2016, 9:01
2 min leestijd
BlackBerry Hub+ nu voor meer Android-gebruikers beschikbaar

Verschillende BlackBerry-apps zijn vanaf nu beschikbaar voor een groot aantal Android-smartphones. Het Canadese bedrijf biedt de set zakelijke apps aan tegen een vast maandelijks bedrag.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Hub Android

BlackBerry Hub+, zoals de dienst heet, werd vorige maand al in beperkte vorm uitgerold. Het bedrijf maakte in augustus een aantal apps beschikbaar, waaronder de agenda en een wachtwoordenmanager. Voor het gebruik van de apps was bovendien een toestel met Android 6.0 Marshmallow of nieuwer vereist. Vannacht hebben de Canadezen een half dozijn andere applicaties aan het pakket toegevoegd en de apps geschikt gemaakt voor meer smartphones. De Hub+ werkt nu óók op Android 5.0 Lollipop of nieuwer.

Met de Hub+ kunnen gebruikers hun smartphone voorzien van dezelfde zakelijke software die ook op BlackBerry’s smartphones te vinden is. Het belangrijkste onderdeel daarvan is de Hub zelf. Dit tabblad op je homescreen verzamelt automatisch al je binnenkomende berichten en andere notificaties en geeft je de mogelijkheid er direct op te reageren. Ook aankomende afspraken worden in de Hub getoond.

Naast het berichtenoverzicht bestaat de Hub+ nog uit verschillende andere apps. Gebruikers krijgen toegang tot Contacts, Tasks, Device Search, Notes, Calendar, Password Keeper en zelfs een eigen launcher. Daarmee wordt in feite een alternatief geboden voor een groot aantal meegeleverde Google-apps.

Om de BlackBerry Hub+ te gebruiken is wel een abonnement vereist. Je kunt de dienst dertig dagen gratis proberen. Daarna kost het iets minder dan een euro per maand om Hub+ te blijven gebruiken.

BlackBerry is de laatste maanden steeds actiever op Android. Het bedrijf is grotendeels afgestapt van BlackBerry 10, zijn eigen mobiele besturingssysteem. Eind vorig jaar werd de BlackBerry Priv gelanceerd, de eerste Android-smartphone van de Canadese fabrikant. Dit jaar volgde ook nog de DTEK 50, maar het bedrijf legt nu vooral de focus op software. BlackBerry wil zijn diensten verkopen aan een zo groot mogelijk publiek en zet daarom onder andere in op de Hub+.

BlackBerry Hub Android downloaden

De BlackBerry Hub downloaden kan gratis via onderstaande link. De app vereist 13MB opslagruimte en werkt op elk toestel met Android 5.0 Lollipop of nieuwer.

Download BlackBerry Hub in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu