De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze drie BlackBerry-apps zijn nu beschikbaar voor elk Android 6.0-toestel

Thomas Haenen
4 augustus 2016, 14:57
2 min leestijd
Deze drie BlackBerry-apps zijn nu beschikbaar voor elk Android 6.0-toestel

Je hebt niet langer een BlackBerry-telefoon nodig om apps van het Canadese bedrijf te gebruiken. De BlackBerry Hub+-apps zijn vanaf vandaag beschikbaar voor elk toestel met Android 6.0 Marshmallow of nieuwer.

BlackBerry Hub+ bestaat uit een groot aantal applicaties, waaronder een startschermvervanger. Gebruikers met Android 6.0 Marshmallow kunnen de BlackBerry Hub+ Services-app gratis downloaden via de Play Store en krijgen van daaruit een overzicht van drie andere BlackBerry-apps en hun gegevens.

Lees verder na de advertentie.

De BlackBerry Hub zelf is de meest ingrijpende van de drie apps. Deze verzamelt je mail, telefoongesprekken, sms-berichten en meldingen van Facebook en Twitter. De app biedt een overzicht van alle binnenkomende meldingen van een groot aantal diensten en laat je bovendien direct reageren. Zo hoef je niet meer tussen verschillende apps te schakelen voor sms-berichten, je mail en WhatsApp.

De Hub+ bestaat daarnaast nog uit de BlackBerry Calendar en een Password Keeper. De Calendar integreert met je bestaande agenda’s én de Hub, zodat tussen je binnengekomen berichten ook je afspraken ziet. De Password Keeper dient als alternatief voor diensten als LastPass en 1Password.

BlackBerry heeft de laatste jaren last van hevige concurrentie op de hardwaremarkt, en zet daarom steeds meer in op software. De Priv, BlackBerry’s eerste Androidsmartphone, werd positief ontvangen maar relatief weinig verkocht. Onlangs presenteerde het bedrijf de BlackBerry DTEK50, een aangepaste Alcatel-smartphone met BlackBerry’s software. De Canadezen maken nog nauwelijks winst op mobiele telefoons, terwijl de softwaredivisie wel geld oplevert.

Met de BlackBerry Hub+ hoopt het bedrijf waarschijnlijk de zakelijke markt weer terug te veroveren. Het bedrijf had jarenlang veel succes onder zakelijke gebruikers, maar zag die de afgelopen jaren overstappen naar Android en iOS. Door de eigen enterprise-applicaties aan te bieden voor concurrerende besturingssystemen denkt BlackBerry die zakelijke klanten terug te kunnen krijgen.

BlackBerry Hub+ voor Android downloaden

BlackBerry Hub+ is gratis maar alleen de eerste dertig dagen reclamevrij. Daarna kun je ervoor kiezen om reclame tussen je berichten te zien of om 79 cent per maand te betalen voor een reclamevrije ervaring. De apps werken op elk toestel met Android 6.0 Marshmallow of nieuwer en zijn te downloaden via onderstaande link.

Download BlackBerry Hub+ Services in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu