De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

BlackBerry Messenger voor Android voor onbepaalde tijd uitgesteld

Gijs Ettes
22 september 2013, 15:37
1 min leestijd
BlackBerry Messenger voor Android voor onbepaalde tijd uitgesteld
BlackBerry-Messenger

De lancering van BlackBerry Messenger voor Android had dit weekend moeten plaatsvinden. Daar is echter niets van terecht gekomen. BlackBerry heeft alle wachtenden zaterdagavond echter om geduld gevraagd: de introductie van de dienst op Android en iOS is namelijk voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Lees verder na de advertentie.

De uitstel komt door een lek van een vroege versie van BlackBerry Messenger voor Android. Deze werd binnen 8 uur door maar liefst 1,1 miljoen actieve gebruikers gedownload, maar bevat nog veel problemen die BlackBerry eerst wil verhelpen. Deze vroege versie oefent bijvoorbeeld nog een enorm zware druk uit op de servers van BBM.

BlackBerry Messenger lijkt wat functionaliteit betreft enorm op WhatsApp, al is er wel een klein verschil: het eerste vinkje in WhatsApp geeft aan dat je bericht verzonden is, een tweede bevestigt de ontvangst bij de ander. BlackBerry Messenger gebruikt de twee checks om aan te geven of een bericht afgegeven en gelezen is. Daarmee lijkt de dienst wat dit betreft dus meer op Facebook Messenger, dat je ook laat weten wanneer iemand je berichtje leest.

Het wordt in BlackBerry Messenger voor Android eveneens mogelijk om bestanden en stemberichten te versturen naar je contacten. Groepsgesprekken mogen met maximaal 30 personen gevoerd voerden, en via Broadcast Message kun je in één keer een bericht naar al (of een deel van) je contacten sturen. Wanneer er een nieuwe releasedatum voor BlackBerry Messenger bekend is, lees je het uiteraard op AndroidPlanet.

Check onze lijst met beste communicatie Android-apps voor nog meer messaging-diensten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu