Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

BlackBerry Messenger voor Android verschijnt op 21 september

Gijs Ettes
19 september 2013, 9:53
1 min leestijd
BlackBerry Messenger voor Android verschijnt op 21 september
BlackBerry-Messenger

Het ‘WhatsApp voor BlackBerry-gebruikers’ dat BlackBerry Messenger heet, verschijnt op 21 september eindelijk voor Android. Dat de dienst eraan kwam, was al een flinke tijd bekend, maar over de precieze releasedatum van de app gingen al maandenlang verschillende geruchten rond.

Lees verder na de advertentie.

De uitrol van BlackBerry Messenger voor Android begint op 21 september. Vanaf 22 september is het voor iPhones ook mogelijk om de app te downloaden, iets wat natuurlijk belangrijk is om de dienst voor Android-gebruikers interessant te maken. BlackBerry Messenger wordt gratis om te gebruiken.

BlackBerry Messenger lijkt wat functionaliteit betreft eigenlijk enorm op WhatsApp, al is er wel een klein verschil. Het eerste vinkje in WhatsApp geeft aan dat je bericht verzonden is; een tweede bevestigt de ontvangst bij de ander. BlackBerry Messenger gebruikt de twee checks om aan te geven of een bericht afgegeven en gelezen is. Daarmee lijkt de dienst wat dit betreft dus meer op Facebook Messenger, dat je ook laat weten wanneer iemand je berichtje leest.

Het is in BlackBerry Messenger voor Android eveneens mogelijk om bestanden en stemberichten te versturen naar je contacten. Groepsgesprekken mogen met maximaal 30 personen gevoerd voerden, en via Broadcast Message kun je in één keer een bericht naar al (of een deel van) je contacten sturen.

Check onze lijst met beste communicatie Android-apps voor nog meer messaging-diensten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu