Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

BlackBerry Messenger Beta weer te downloaden

Redactie
3 oktober 2013, 17:59
1 min leestijd
BlackBerry Messenger Beta weer te downloaden
BlackBerry-Messenger

Blackberry Messenger Beta, de bètaversie van de populaire online berichtendienst, is sinds donderdag weer voor Android te downloaden.

De officiële uitrol van Blackberry Messenger werd tijdelijk stilgezet na de overweldigende respons toen de niet-officiële app lekte, waarna veel Android-gebruikers het apk-bestand installeerden. De nieuwe bètaversie moet al het datageweld tegengaan en daarnaast een paar nieuwe handige functies, waaronder een verbeterde interface, brengen.

Lees verder na de advertentie.

De aangepaste interface oogt rustiger en overzichtelijker en laat je gemakkelijker tekstberichten verzenden en ontvangen. Ook is er een nieuw scherm waarin gebruikers welkom worden geheten, waarna ze gemakkelijk een account kunnen aanmaken. Een andere belangrijke verandering is het verwijderen van meldingen in de notificatiebalk. Deze bleven voorheen erg opdringerig aanwezig zonder dat je daar daadwerkelijk iets aan had.

BlackBerry Messenger geduchte WhatsApp-concurrent

blackberrymessenger

BlackBerry Messenger lijkt wat functionaliteit betreft op WhatsApp, al is er wel een klein verschil. Het eerste vinkje in WhatsApp geeft aan dat je bericht verzonden is en een tweede bevestigt de ontvangst bij de ander. BlackBerry Messenger gebruikt de twee checks om aan te geven of een bericht afgegeven en gelezen is. Daarmee lijkt de dienst wat dit betreft meer op Facebook Messenger, die je ook laat weten wanneer iemand je bericht heeft gelezen.

Release Blackberry Messenger beta en officiële app

Het blijft onduidelijk wanneer de officiële app wordt gelanceerd. Dat BlackBerry een bètaversie van zijn app uitbrengt, wil niet direct zeggen dat BlackBerry Messenger ook daadwerkelijk binnenkort uitgebracht wordt. De bètaversie is vooralsnog alleen voor geselecteerde testers te gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu