BlackBerry Messenger wachtrij voorbij, BBM direct te gebruiken

Gijs Ettes
28 oktober 2013, 13:12
1 min leestijd
BlackBerry Messenger wachtrij voorbij, BBM direct te gebruiken
BlackBerry Messenger wachtrij

BlackBerry heeft vannacht de BlackBerry Messenger wachtrij voor Android en iOS opgeheven. Hierdoor is het nu voor iedereen mogelijk de app te downloaden en te gebruiken, zonder dat er eerst gewacht moet worden op een toegangscode.

De BBM wachtrij wekte bij veel gebruikers irritatie op en zorgde dat de app, in de Play Store althans, veel negatieve recensies kreeg. Ongeveer een kwart van de gebruikers heeft BBM met drie sterren of minder beoordeeld.

Lees verder na de advertentie.

Direct aan de slag zonder BlackBerry Messenger wachtrij

BlackBerry stelde aanvankelijk de BlackBerry Messenger wachtrij in om te voorkomen dat het netwerk overbelast zou raken. Gebruikers die voorheen BBM installeerden, moesten hun e-mailadres invullen en vervolgens enkele dagen wachten, alvorens ze een toegangscode voor de chat-app ontvingen. Gelukkig is dat nu verleden tijd en hoef je niet meer allerlei capriolen uit te halen om de BBM wachtrij te omzeilen.

De afgelopen weken is er veel te doen geweest om BlackBerry Messenger. Zo verschenen bij de release van de chat-app in de app-store van Google honderden neppe recensies over BBM. BlackBerry was er echter snel bij om in een statement aan te geven hier niets hiermee te maken te hebben. Eerder werd Samsung voor 340.000 dollar beboet wegens het plaatsen van negatieve nep-recensies over concurrent HTC.

Lees meer over BlackBerry Messenger

Download: BBM (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu