De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

BlackBerry-app Privacy Shade weert meekijkers op je scherm

Erwin Vogelaar
11 maart 2017, 19:03
2 min leestijd
BlackBerry-app Privacy Shade weert meekijkers op je scherm

BlackBerry heeft een nieuwe Android-app gepubliceerd in de Play Store. Privacy Shade moet mensen die meekijken op je scherm weren.

Lees verder na de advertentie.

Privacy Shade

In de openbare ruimte is het makkelijk voor mensen om mee te kijken op je smartphonescherm. Zo zien meekijkers mogelijk gevoelige informatie die ze niet horen te zien. BlackBerry heeft hier nu wat op bedacht met de nieuwe app Privacy Shade. Met deze app voor BlackBerry-toestellen laat je maar een klein gedeelte van je scherm zien terwijl de rest in schaduw gehuld is.

Als je niet wil dat mensen meekijken op je scherm, is het altijd mogelijk om de helderheid van het volledige scherm lager te zetten. Hierdoor wordt het echter ook voor jezelf lastiger om alles goed te lezen. De app van BlackBerry laat je daarom een klein gedeelte van het scherm helder houden, terwijl de rest van het scherm donker blijft. Je kunt een klein rondje of een heel vak helder maken. Dit heldere gebied is vrij aan te passen. Je kunt zelfs aangeven hoe donker de ‘schaduw’ moet zijn. Zo kun je de rest van de informatie in beeld lastig leesbaar of zelfs compleet onleesbaar maken.

Privacy Shade is vlot bereikbaar via het menu met snelle instellingen, dat je krijgt door bovenin het scherm van boven naar beneden te swipen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de functie onder de fysieke knop te plaatsen die BlackBerry-toestellen hebben om snel een specifieke app of instelling te bereiken. BlackBerry wil zijn Android-toestellen laten opvallen door veiligheid extra te benadrukken. Privacy Shade past goed in deze strategie.

BlackBerry Privacy Shade downloaden

De app kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je een BlackBerry-toestel met Android 5.0 of hoger nodig.

Download BlackBerry Privacy Shade in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu