Blastron: cartooneske Worms-kloon komt naar Android

Gijs Ettes
29 juli 2013, 17:56
1 min leestijd
Blastron: cartooneske Worms-kloon komt naar Android
blastron

Blastron is het beste te vergelijken met de klassieke 2d-Worms-titels en is nu eindelijk als gratis game naar Android gekomen. Het spel was er zoals vaker gebeurd al eerder voor de iPhone. De game bevat wel in-app aankopen.

Het spel doet offline door zijn arena-achtige gameplay ook denken aan titels als Awesomenauts. Je bestuurt dan namelijk in realtime je eigen Blastron die je kunt upgraden met allerlei nieuwe wapens die zo uit een tekenfilm zouden kunnen rollen. De singeplayer-game is dan ook vooral bedoeld voor het verzamelen van die nieuwe wapens en upgrades, want ze zijn online in te zetten.

Lees verder na de advertentie.

Blastron is geen ‘pay to win’-game

Online verandert het spel meer in een Worms-kloon. Dan is de gameplay namelijk turn-based en kun je na elkaar een zo tactisch mogelijke aanval plaatsen. Anders zou de boel waarschijnlijk te hectisch worden in Blastron.

De grafische kwaliteit is niet om over te jubelen, maar het ziet er meer dan goed genoeg uit voor een gratis spel. Die beelden zijn daarnaast vrij kindvriendelijk. Veel verder dan een geweer waarmee je olifanten op een ander kunt afschieten gaat het niet.

In die in-app winkel kun je wel spullen kopen die de boel wat makkelijker maken, maar vooralsnog wisten we niets te vinden wat je niet kunt vrijspelen in de singleplayer-campagne. De luiaards die alles kopen, kun je dus makkelijk aan met de ervaring die je in die offline levels opdoet.

Download: Blastron (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu