WhatsApp toont blauwe vinkjes bij berichten die zijn gelezen
Redactie

WhatsApp heeft een update voor zijn app doorgevoerd waardoor je voortaan blauwe vinkjes in een chatvenster ziet. Deze vinkjes betekenen dat het bericht door de ontvanger is gelezen, waarbij de kleur blauw een aanvulling is op de huidige grijze vinkjes.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

blauwe vinkjesEén grijs vinkje betekent dat het bericht is verstuurd, twee grijze vinkjes betekent dat het bericht op de smartphone van de ontvanger is aangekomen en voortaan betekenen twee blauwe vinkjes dat het bericht ook daadwerkelijk is gelezen. De update ontvangt niet alleen lof, maar ook veel kritiek.

Veel WhatsApp-gebruikers vinden dat de app hen dwingt om te antwoorden, mede omdat de blauwe vinkjes niet uit te schakelen zijn. Het is vooralsnog onduidelijk of dit via een toekomstige update mogelijk wordt.

Blauwe vinkjes in WhatsApp

Naast de blauwe vinkjes kun je voortaan ook lang op een bericht drukken om precies te zien wanneer het bericht is afgeleverd en door de ontvanger is gelezen. In een groepsgesprek betekenen twee grijze vinkjes dat iedereen het bericht heeft gelezen. Je kunt in een groepsgesprek tevens lang op het bericht drukken om te kijken wie het bericht wel en niet hebben gelezen, en wanneer.

Laatste WhatsApp-nieuws

Download

De update voor WhatsApp is gratis in Google Play te downloaden en wordt snel naar alle gebruikers uitgerold.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.