De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bittorrent brengt beveiligde chat- en bel-app Bleep uit voor Android

Redactie
18 september 2014, 12:13
1 min leestijd
Bittorrent brengt beveiligde chat- en bel-app Bleep uit voor Android
bleep

Bleep is de beveiligde chat- en bel-app van Bittorrent, de maker van de gelijknamige software. Bleep werd een tijd geleden geïntroduceerd als Bittorrent Chat, waarna in juli van dit jaar de officiële gesloten alpha-versie werd uitgebracht met de naam Bleep.

Bleep laat gebruikers direct met elkaar communiceren zonder tussenkomst van servers, op eenzelfde manier als het bittorrent-netwerk. Dit netwerk koppelt nodes direct aan elkaar, waardoor de versleutelde verbinding zonder zwakke kanalen als servers tot stand komt. Tevens maakt de Bleep Android-app gebruik van end-to-end-encryptie, waarbij alleen de ontvanger het versleutelde bericht kan ontsleutelen.

Lees verder na de advertentie.

Bleep Android

Registeren bij Bleep gaat middels je e-mail, telefoonnummer of helemaal incognito zonder persoonlijke informatie. Vervolgens kun je jouw Google-contacten importeren, vrienden uitnodigen en vervolgens chatten of bellen met contactpersonen die ook Bleep gebruiken. Berichten worden geheel versleuteld verzonden en lokaal opgeslagen, waarbij je de mogelijkheid hebt om zeer gemakkelijk je versleutelde berichtengeschiedenis te verwijderen.

De Bleep Android-app verkeert net als de andere Bleep-apps en desktop-software nog in de alphaversie. Dit betekent dat de app op dit moment nog veel data verbruikt en energie slurpt. Bittorrent raadt testers dan ook aan om wifi in te schakelen als je de Bleep Android-app gebruikt. De komende tijd rolt Bittorrent updates voor Bleep uit die de app naar de bètafase moeten brengen.

Download

Bleep voor Android is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download Bleep in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu