De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Officiële Blendle-app nu beschikbaar voor Android

Gijs Ettes
1 maart 2016, 12:25
3 min leestijd
Officiële Blendle-app nu beschikbaar voor Android

Enkele maanden na verschijning van de bètaversie is dan nu eindelijk de officiële Blendle-app voor Android beschikbaar. De launch gaat gepaard met een leuke extra voor Nederlandse en Duitse gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

On-demand artikelen lezen

In Nederland kunnen gebruikers een maand lang gratis Vrij Nederland lezen en in Duitsland de  tijdschriften  stern  (twee maanden) en GEO (twee weken). Vanuit de app log  je in  met je Facebook- of Blendle-account of maak je een nieuw account aan. Vervolgens kun je on-demand artikelen lezen van je favoriete kranten en tijdschriften. Voor losse artikelen betaal je tussen de 15 cent en 1 euro, afhankelijk van de lengte en publicatie. Onderstaand filmpje geeft een globale uitleg over de werking van Blendle.

In de basis werkt de Blendle-app hetzelfde als de desktopversie. Artikelen worden los aangeboden en zijn voor een kleine vergoeding te lezen. Via de instellingen kun je je tegoed aanvullen én meteen je voorkeuren aangeven. Op die manier kan de app aanbevelingen doen voor stukken die je mogelijk interessant vindt.

Blendle geeft  tevens notificaties voor als artikelen populair zijn (en dus lezenswaardig) of wanneer kranten of bladen  waarop je geabonneerd bent nieuwe stukken publiceren. De meldingen voorkomen dat je mogelijk interessante publicaties mist, maar zijn desgewenst uit te schakelen.

Overzichtelijk

Net als in de bètaversie vind je bovenin de app enkele tabbladen waartussen je kunt wisselen. Nieuw is het vergrootglas aan de rechterkant, dat je laat zoeken op specifieke titels of onderwerpen. Het hartje verwijst naar alle artikelen die voor jou relevant zijn, zoals stukken aanbevolen door je vrienden en artikelen over thema’s die jij het interessantst vindt. Je kunt ze  aantikken om direct te lezen, waarna een klein bedrag van je tegoed wordt afgeschreven.

Artikelen worden prettig leesbaar ingeladen, waarbij opvalt hoe soepel en snel de app werkt. Daarmee is Blendle wat ons betreft niet alleen de compleetste, maar ook de mooiste app om kranten en tijdschriften op je smartphone te lezen.

Ook handig is dat je onderaan elk  stuk de optie hebt om het aan te bevelen met een hartje of te delen via mail of social media. Valt het artikel tegen, dan kun je je geld gemakkelijk terugvragen. Wel zo prettig als je per ongeluk een stuk hebt geopend, al kun je ook snel op de terugknop drukken om je geld terug te krijgen.

De beste app voor kranten en tijdschriften ter wereld

Tik  je bovenin de app op het vuurtje, dan zie  je welke artikelen momenteel trending zijn. Van columns en achtergrondartikelen tot het wat vluchtigere nieuws, je vindt het allemaal in Blendle. Uiteraard zijn  ook alleen je favoriete publicaties te bekijken door naar de Kiosk (het tijdschrift-pictogram) te gaan. De knop ernaast geeft je leeslijst weer met alle artikelen die je mogelijk op een later moment wilt lezen.

Blendle-app voor Android downloaden

Blendle is vanaf vandaag beschikbaar in Google Play en over pakweg een maand verschijnt een volledig vernieuwde iOS-versie.  De Android-app  is circa 20MB groot en vereist Android 4.1+. Elke nieuwe Blendle-abonnee krijgt 2,50 euro gratis tegoed om de dienst uit te proberen.

Download Blendle in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu