Blik Calendar Widget: agenda met pictogrammen

Redactie
17 januari 2011, 15:06
1 min leestijd
blik

Vrijwel dagelijks bespreken we op Android Planet handige applicaties in de Android Market. Soms gaat het om nieuwe applicaties, maar regelmatig halen we oude applicaties uit de hoge hoed waar we nog nooit een artikel aan hebben gewijd. Blik Calendar Widget is zo’n vergeten parel. Deze widget is geen simpele agenda-widget. Blik Calendar Widget toont namelijk niet alleen alle afspraken van deze week, maar laat tevens pictogrammen zien. Ga je morgen naar de tandarts? Kies dan de tand als symbool. Verwacht je morgen een belangrijk telefoontje? Zet dit in de agenda en kies als pictogram de hoorn van een telefoon.

Er zijn honderden verschillende pictogrammen, zoals een barbecue, een picknicktafel, een halter (voor als je gaat sporten), een voetbal, een schietschijf en ga zo maar door.

Lees verder na de advertentie.

blik2

Moet je voor ieder agendaitem handmatig een nieuw plaatje kiezen? Ja, de eerste keer wel. Maar daarna hoeft het niet meer. Zo geeft de applicatie herhalende afspraken dezelfde pictogram. Met de betaalde versie is het mogelijk om afspraken met een bepaalde tekst – bijvoorbeeld ‘tandarts’ – standaard uit te rusten met het pictogrammetje van een tand. Je kunt in totaal 200 woorden koppelen aan pictogrammen.

De widget neemt niet veel ruimte in beslag en is erg overzichtelijk. Zo zie je niet alleen de pictogram en de naam van de afspraak, maar tevens de tijd. De widget ondersteunt scrollen, zodat je alvast de afspraken van volgende week kunt bekijken. Ook zijn er verschillende achtergronden (transparant, wit of zwart).

Ik raad mensen aan om eerst de gratis versie te proberen. Lijkt het je handig om niet meer handmatig pictogrammen te kiezen? Dan kun je in de applicatie voor 1,50 euro de betaalde versie aanschaffen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu