De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Blink: anoniem berichten versturen met gratis Android-app

Redactie
18 februari 2014, 12:01
1 min leestijd
Blink: anoniem berichten versturen met gratis Android-app
blin android

Blink, een online berichtendienst die gebruikers berichten naar elkaar laat versturen die na een specifieke tijdsperiode weer verdwijnen, is beschikbaar voor Android. De app laat je tekst, foto’s, video’s, tekeningen en spraakberichten versturen, en de app wordt voornamelijk gebruikt voor ‘geheime berichten’.

De Blink Android-app wil concurreren met onder andere Snapchat, de berichtendienst die voornamelijk bij de jeugd populair is om gekke selfies mee te versturen. Het doel achter Blink, dat door een ex-Google-medewerker is opgericht, is de meeste anonimiteit garanderen.

Zo wil de Blink Android-app geen telefoonnummer hebben en alleen een door jou gekozen gebruikersnaam gebruiken. “Daar waar bijna alle online berichten-apps je telefoonnummer vergen, willen onze gebruikers liefst zo anoniem mogelijk zijn. Wij geven hen de keus om zo anoniem mogelijk te zijn als zij zelf willen”, aldus oprichter Kevin Stephens.

Lees verder na de advertentie.

Blink Android

De app heeft een vrij speels uiterlijk met actieknoppen. Zo maakt de Blink Android-app gebruik van kekke kleurtjes en kun je groepen met verschillende gebruikers aanmaken. Naast de verzendkost is de tijdknop te vinden, waarmee gebruikers in kunnen stellen hoe lang een bericht te zien is. Alle berichten worden daarbij versleuteld verzonden.

Op dit moment wordt Blink met name in de Verenigde Staten en Midden-Oosten gebruikt. Laatstgenoemde komt volgens Stephens door het ontbreken van privacy en anonimiteit in deze landen. De iOS-app is daarbij vrij populair, maar veel gebruikers wilden ook met hun Android-vrienden anoniem kunnen chatten.

Download

Blink is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download: Blink (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu