Dit moet je weten over de Spotify-achtige e-bookdienst Bliyoo

Gijs Ettes
27 mei 2015, 8:12
2 min leestijd
Dit moet je weten over de Spotify-achtige e-bookdienst Bliyoo

Boekenwinkel Bruna heeft een Spotify-achtige e-bookdienst gelanceerd die gebruikers onbeperkt boeken en tijdschriften laat lezen. De Bliyoo-app werkt met abonnementen en is er voor zowel Android als iOS.

Lees verder na de advertentie.

Onbeperkt boeken en tijdschriften lezen

Bruna had al eerder een e-book-app in Google Play genaamd Bruna Tablisto, en deze is nu vernieuwd en voorzien van een andere naam. Met Bliyoo kunnen gebruikers onbeperkt boeken en tijdschriften lezen tegen een vast bedrag per maand. Wil je alleen boeken of alleen tijdschriften lezen, dan betaal je 9,95 euro per maand. Wil je allebei, dan is het abonnement vijf euro duurder. Alle abonnees kunnen de boekendienst één maand gratis uitproberen om te testen of deze aan hun wensen voldoet.

Aan het eind van het jaar hoopt Bliyo 125.000 abonnees te hebben. Binnen een maand moet de dienst 10.000 boeken boeken en tijdschriften bevatten, en uiteindelijk moeten er 20.000 titels (zo’n 75 procent van het totaal aantal Nederlandse e-books) beschikbaar zijn. Ter vergelijking: het aanbod in de winkel is met 250.000 boeken en tijdschriften beduidend groter.

Bliyoo downloaden voor Android

Via de link hieronder kun je de Bliyoo-app downloaden. Voordat je deze kunt gebruiken, is het echter wel nodig om een account aan te maken. Vanuit het hoofdmenu kun je bladeren door het aanbod e-books, meer te weten komen over titels en deze desgewenst aanschaffen en downloaden. Boeken en tijdschriften die je hebt gekocht, worden automatisch zichtbaar op de leestafel.

Als je Android-toestel te vol raakt, is het mogelijk om titels te verwijderen. Deze zijn dan nog wel in je boekenkast zichtbaar, zodat je precies weet wat je wel en niet hebt gelezen. Het is ook mogelijk om epub- en pdf-bestanden te importeren.

Bliyoo werkt helaas nog niet op e-readers, maar er wordt gekeken of de app ook voor dit soort apparaten werkend kan worden gemaakt. Op Android heb je tenminste Android 4.0+ en 26MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download Bliyoo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu