Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Ga Blue Monday te lijf met deze 6 Android-apps

Redactie
15 januari 2018, 11:01
4 min leestijd
Ga Blue Monday te lijf met deze 6 Android-apps

Vandaag is het Blue Monday. Volgens sommigen de deprimerendste dag van het jaar waarop je erachter komt dat je meeste goede voornemens zijn mislukt. Met deze 6  apps ga je deze treurige dag te lijf en start je de week positief.

Lees verder na de advertentie.

1. Dumb Ways to Die 2

blue monday

De eerste Dumb Ways to Die, een spel dat deel uitmaakte van een Australische campagne om de veiligheid bij het spoor en de metro te verbeteren, was een onverwachte hit. Een opvolger op deze geinige minigamecollectie kon dan ook niet uitblijven.

Dumb Ways to Die 2 bevat nog meer uitdagende spelletjes waarbij je bijvoorbeeld obstakels die onder stroom staan moet ontwijken of vier poppetjes van een treinrails moet swipen. De simpele gameplay en de geinige, kleurrijke presentatie is alles wat  je op een dag als deze nodig hebt. Aanrader!

Download Dumb Ways to Die 2 in Google Play (gratis)

2. Gratitude Journal

blue monday

Gratitude Journal heeft als doel je geluk, motivatie en effectiviteit te verhogen met behulp van wetenschappelijk bewezen technieken. De app bevat  honderden verschillende oefeningen die jou moeten helpen meer uit het leven te halen. Voor de oefeningen kun je een schema instellen, waardoor ze een gewoonte worden.

Gratitude Journal bevat verder een dagboek waarin je je gedachten over de vorige dag in kunt opslaan, wat je moet helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen en inspiratie. Als dat geen goede manier is om Blue Monday tegen te gaan!

Download Gratitude Journal in Google Play (gratis)

3. Coach.me

coach.me

Ben je het nieuwe jaar begonnen met heel veel goede voornemen om meer te sporten, maar merk je dat je moeite hebt de discipline op te brengen ze vol te houden? Dan biedt  een digitale coach in de vorm van Coach.me uitkomst.

Er staan duizenden doelen in de app die je kunt instellen en die helpen om je  focus te behouden. Dit kunnen grote doelen zijn zoals afvallen of fitter worden, maar ook kleinere doelen als meer water drinken en op tijd naar bed gaan. Coach.me onderscheidt zich door je te adviseren, motiveren en aansporen. Dit kan zowel door de community van Coach.me als door het tonen van meldingen en het bijhouden van je progressie. Dankzij de app hoef je je goede voornemens nog niet op te geven, zelfs niet op Blue Monday.

Download Coach.me in Google Play (gratis)

4.  Radio 10

blue monday

Radio 10 gaat Blue Monday te lijf met muziek. Het radiostation draait vandaag alleen opbeurende liedjes uit de Feel Good Top 110. Dit hitlijst is niet zomaar goed voor het humeur, maar bevat volgens de Rijksuniversiteit Groningen de beste nummers om depressiviteit tegen te gaan. Dit werd onderzocht aan de hand van wiskundige formules en hersengolfmetingen.

Nummer 1 vrolijke hit is Mr. Blue Sky van het Electric Light Orchestra. Met de app kun verder ook berichten naar de studio sturen, andere kanalen van Radio 10 luisteren en het laatste muzieknieuws luisteren.

Download NPO Radio 10 in Google Play (gratis)

5. GoalTracker

blue monday

GoalTracker helpt je bij het realiseren van je doelen door ze niet alleen overzichtelijk weer te geven, maar ook de voortgang te laten zien.  Ga dus niet bij de pakken neerzitten, maar verzamel je doelen in GoalTracker en ga actief aan de slag.

De app stelt je in staat doelen voor de korte, lange en onbepaalde termijn in te stellen. Is je doel bijvoorbeeld om iedere dag op tijd op te staan, dan kun je per dag aangeven of dit wel of niet gelukt is.om zo bij te houden of je al dichter bij je doel komt. Ook handig: als je wilt, krijg je iedere dag een reminder die je helpt herinneren waarvoor je het doet.

Download GoalTracker in Google Play (gratis)

6. Upcoming

upcoming

De lijstjes op de website Upcoming staan bekend om hun herkenbaarheid en humor. Maar wist je dat er ook een gelijknamige Android-app is? Hiermee ontdek je met een paar drukken op de knop alle internettrends in ons land. Upcoming is een mooie app met verschillende feeds van allerlei categorieën nieuws.

De inhoud van de app wordt vliegensvlug verzameld door de zogenaamde `Content Kings & Queens`, die het complete internet uitkammen voor de laatste trends. Artikelen variëren van 25 foto`s die het resultaat zijn van een flinke portie onkunde tot 12 bewijsstukken waaruit blijkt dat de Senseo een duivels apparaat is. Met dit soort  geinige lijstjes is Upcoming een perfecte remedie voor een slecht humeur.

Download Upcoming in Google Play (gratis)

Wat doe jij om Blue Monday tegen te gaan? Laat het ons weten in de comments onder dit bericht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu