BlueStacks 2: vernieuwde Android-emulator voor pc en Mac

Gijs Ettes
3 december 2015, 16:35
2 min leestijd
BlueStacks 2: vernieuwde Android-emulator voor pc en Mac

BlueStacks heeft een tweede versie van zijn gelijknamige applicatie voor Windows uitgebracht. Met de software kun je Android-apps op een pc draaien. Een Mac-versie volgt snel.

Lees verder na de advertentie.

Bluestacks: Android-emulator voor pc en Mac

Het is al een tijdje mogelijk om Android-apps op een computer te draaien met Bluestacks, de software voor Windows en Mac die volgens de makers al meer dan 100 miljoen keer is gedownload sinds de lancering in 2011. De tweede versie van de Android-emulator is wat betreft basisfunctionaliteit ongewijzigd: nog steeds kun je er diverse apps en games mee draaien op een desktop. Handig als je bepaalde apps wilt gebruiken die wel voor Android, maar niet voor de pc zijn verschenen.

Nieuw in Bluestacks 2 is dat je nu meerdere Android-apps in verschillende tabbladen kunt draaien. Daarnaast heeft de emulator een startscherm waar je nieuwe apps kunt ontdekken, al is er ook een zoekfunctie aanwezig waarmee je sneller gewenste apps  vindt. Zodra je bent ingelogd met je Google-account kun je meteen beginnen met het downloaden en gebruiken van apps en games.

Wij namen de proef op de som en installeerden Rayman Adventures, een van de meest recente games in Google Play. Alvorens we konden beginnen met spelen, was het eerst nodig om zowel Google Play Games als Play Services te updaten. Het spel werd vervolgens wel ingeladen, maar was door het ontbreken van diverse visuele elementen onspeelbaar. Meer succes hebben we met Need for Speed: No Limits, die prima wordt ingeladen, maar wel wat lastig is te besturen met een muis. Ook is de schermresolutie vrij laag.

bluestacks android-emulator 2

Handig  is dat de laatste  versie van Bluestacks een toolbar bevat waarmee je snel bepaalde functies, zoals schermrotatie of knippen en plakken, kunt simuleren. De Android-emulator lijkt echter het meest geschikt voor het draaien van simpele apps als Facebook, WhatsApp of Nu.nl,  die niet te zwaar leunen op touchscreenbediening en het kantelen van het scherm. Niettemin zijn populaire games als Angry Bird 2 en Clash of Clans prima speelbaar met de Android-emulator. Je gebruikt dan de muis van je computer als vinger.

Bluestacks 2 downloaden

Wil je  ook aan de slag met Android-apps op Windows of Mac, dan kun je via onderstaande link de laatste versie van Bluestacks downloaden. Als gezegd wordt de nieuwe versie voor Mac op een later moment beschikbaar.

Download Bluestacks via de officiële website

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu