Blur Launcher: Google Now-achtige launcher waar jij de pagina’s selecteert

Redactie
28 augustus 2014, 19:02
1 min leestijd
Blur Launcher: Google Now-achtige launcher waar jij de pagina’s selecteert
blur launcher

Klinker Apps, de ontwikkelaar achter onder andere het fijne Talon for Twitter en Evolve, heeft ook een eigen launcher: Blur Launcher. Deze app, die is gebaseerd op de Google Now-launcher, werkt door middel van speciale pagina’s die door apps kunnen worden ingenomen. Zo ben je met één swipe direct bij je favoriete apps.

De apps moeten echter wel de pagina-functie van Blur Launcher ondersteunen, en dat zijn er nog niet heel veel. In ieder geval zijn EvolveSMS en Talon for Twitter sowieso wel beschikbaar: beide uitstekende apps voor respectievelijk sms en Twitter. Mocht je meer app-pagina’s willen hebben: even zoeken in Google play op Blur Launcher en je ziet alle beschikbare apps voor de launcher.

Lees verder na de advertentie.

Blur Launcher

Daarnaast brengt Blur Launcher fraaie scroll-effecten, lettertype-opties, een eigen Android L-skin met icoontjes, een toggle voor de zoekbalk en de mogelijkheid om apps te verbergen. Het uiterlijk is gebaseerd op de Google Now-launcher, waardoor Blur Launcher herkenbaar aanvoelt en lekker vlot werkt.

Ook is er een speciale informatie-pagina aanwezig met bijvoorbeeld het weer aanwezig en kun je speciale ongelezen-icoontjes aan apps toevoegen. Deze worden bijvoorbeeld bij Hangouts of WhatsApp getoond, zodat je precies weet hoeveel ongelezen berichten je hebt. Deze feature is wel pas beschikbaar vanaf Android 4.3.

Blur Launcher video

Blur - A Launcher Replacement

Download

Blur Launcher is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.1 en hoger.

→ Download Blur Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu