De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Bob Ross heeft zijn eigen bedtijdverhaal in Calm gekregen

Michel van 't Klaphek
13 juni 2018, 20:23
2 min leestijd
Bob Ross heeft zijn eigen bedtijdverhaal in Calm gekregen

Cultheld Bob Ross gaat je voortaan helpen met slapen, terwijl hij tussendoor nog wat wijze uitspraken deelt. De iconische schilder heeft namelijk zijn eigen bedtijdverhaal in Calm gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Bob Ross heeft eigen bedtijdverhaal in Calm-app

Calm is al jaren één van de populairste mindfulness-apps ter wereld. Via mediteren, ademhalingsoefeningen en slaaproutines probeert de app haar gebruikers gelukkiger te maken. Daarnaast kun je naar diverse bedtijdverhalen luisteren, die zijn ingesproken door beroemdheden. Zo kun je onder meer in slaap vallen onder begeleiding van Stephen Fry, de Britse komiek.

Hier komt niemand minder dan Bob Ross bij. De iconische schilder, die met name populair is vanwege zijn levenswijsheden en kapsel, heeft namelijk zijn eigen verhalenreeks in de app gekregen. Liefhebbers hoeven zodoende niet langer het internet af te struinen naar afleveringen van zijn tv-programma, dat tussen 1983 en 1994 werd uitgezonden.

In de ‘Bob Ross Sleep Story’ zijn diverse fragmenten uit het programma te horen, aangevuld met het geluid van penseelstreken voor een extra kalmerend effect. Aangezien de schilder helaas niet meer in leven is, is het materiaal niet nieuw.

Lees ook: Opinie: Een jaar met meditatie-app Headspace

“Iedereen heeft vrienden nodig”

De echte Bob Ross-liefhebbers zullen zodoende veel herkenbare quotes terug horen. Dit is echter helemaal niet erg, aangezien zijn vertederende uitspraken niet aan relevantie hebben ingeboet. Sterker nog, waarschijnlijk luistert het gros van het publiek enkel voor de persoonlijkheid van Ross, en niet om te leren schilderen. Gedurende deze zomer worden twee extra Bob Ross-bedtijdverhalen aan Calm toegevoegd.

Calm is een zeer uitgebreide app en kost 35,99 euro per jaar: een fors bedrag. Gelukkig kun je de app een week gratis uitproberen. Houd je liever de hand op de knip? Veel van ‘The Joy of Painting’-afleveringen staan ook op YouTube en zijn gratis te bekijken.

→ Download Calm in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu