De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Kijktip: Bohemian Rhapsody Experience via Google Cardboard

Erwin Vogelaar
17 september 2016, 18:58
2 min leestijd
Kijktip: Bohemian Rhapsody Experience via Google Cardboard

De Bohemian Rhapsody Experience is een eerbetoon van Google aan de wereldhit van Queen. De ervaring past zich aan jouw bewegingen aan.

Lees verder na de advertentie.

Bohemian Rhapsody Experience

Het is dit weekend tijd om even lekker te zitten, je Google Cardboard op te zetten en te genieten van een audiovisuele ervaring rond Bohemiam Rhapsody van Queen. De ervaring moet voelen alsof je vanuit het hoofd van Freddie Mercury de muziek beleeft. Dat resulteert in een bijzonder kleurrijk geheel waarin aan alle kanten wat te zien is en waarin je bewegingen vertaald worden in visuele elementen. In onderstaande video kun je alvast zien hoe deze experience tot stand is gekomen.

https://www.youtube.com/watch?v=HAuw5lrRt30

Google heeft voor deze Cardboard-ervaring samengewerkt met Queen om de app zo authentiek mogelijk te maken. De band heeft in zijn werk een hoop symboliek en iconografie gebruikt, waar de makers van de beelden inspiratie uit konden putten. Net als het nummer zelf, wordt ook het beeld in de experience gevuld met verschillende stijlen en elementen. Vooral fijn zijn de tekenfilmversies van de bandleden die hun ding doen op een podium. Vergeet vooral niet in elke scène rond te kijken, of in ieder geval de experience meerdere keren door te lopen om alles mee te maken. Aangezien de ervaring volledig om je heen afspeelt kun je zo wat missen.

Bohemian Rhapsody Experience downloaden

Je kunt de Bohemian Rhapsody Experience gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is 164MB groot en met een specifiek aantal toestellen te gebruiken. Deze toestellen zie je op de downloadpagina als je op ‘Meer informatie’ klikt. De meeste nieuwe toestellen worden ondersteund, maar met een ouder toestel is de kans aanwezig dat de app niet werkt. Heb je geen Google Cardboard? Dan is deze Experience ook gewoon als 360-graden-video te bekijken binnen de app.

→ Download Bohemian Rhapsody Experience in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu