Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Snapchat-concurrent Bolt uitgebracht, maar nog niet in Nederland

Gijs Ettes
30 juli 2014, 9:06
1 min leestijd
Snapchat-concurrent Bolt uitgebracht, maar nog niet in Nederland
bolt android-app

De softlaunch van Bolt, de Snapchat-concurrent van Instagram, is een feit. De foto-app, waarmee ook video’s zijn te versturen naar andere gebruikers, is in Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Singapore uitgebracht en zal na een testperiode wereldwijd worden gelanceerd. De softlaunch geeft de makers de tijd om eventuele bugs op te lossen.

Qua functionaliteit is Bolt een directe Snapchat-concurrent. Je kunt namelijk binnen de app met een simpele tik foto’s delen die verdwijnen nadat de ontvanger ze heeft bekeken. Druk je wat langer op je contactpersoon, dan maak je een korte video. Als je vervolgens je vinger van het beeld afhaalt, wordt het filmpje verzonden. Daarnaast is het mogelijk om bijschriften toe te voegen aan foto’s en video’s en te reageren met een foto, video of tekstbericht.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Bolt Android-app

Bolt-gebruikers kunnen zich aanmelden met hun telefoonnummer en tot 20 favorieten toevoegen en ordenen. Op het moment van schrijven is onduidelijk of en wanneer Bolt zijn weg naar Nederland en België zal vinden. De Bolt Android-app vereist Android 4.0 of nieuwer en minstens 2,1MB aan vrije opslagruimte.

Overigens is er sinds begin dit jaar nog een app met de naam Bolt te vinden in Google Play. Deze applicatie is qua functionaliteit vergelijkbaar met Skype en laat gebruikers zowel normaal als over voip bellen. De makers van de app hadden Instagram gevraagd om de naam van Bolt te wijzigen, maar hieraan heeft het bedrijf nog geen gehoor gegeven.

Download Bolt in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu