De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Boodschapp: gezonde boodschappen kiezen met je Android-toestel

Redactie
23 april 2012, 11:28
2 min leestijd
Boodschapp: gezonde boodschappen kiezen met je Android-toestel
boodschapp android

Boodschapp is een app waarmee je bewuster kunt kiezen voor producten in de supermarkt. In januari verscheen de iPhone-app van Boodschapp; nu is er ook een Android-versie. Met deze app kun je voedingsmiddelen in de supermarkt vergelijken op samenstelling en prijs. Als je in de supermarkt staat, kun je de barcode van een product scannen om te kijken of je wel de beste keuze maakt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar tomatensoep en heb je Grand’Italia Zuppa Piccante gevonden (cijfer 6,5), dan vertelt de app dat de biologische tomatensoep van Unox veel beter scoort (cijfer 8,2). Je kunt ook het relatieve prijspeil van producten vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat de Bertolli Tomatensoep alla Toscana veel te duur geprijsd is voor het gebodene.

Boodschapp bevat zo’n 4.000 veelbezochte producten van Albert Heijn, C1000 en Jumbo in 235 categorieën. Je ziet meteen de verschillen in samenstelling van de producten. Elk product is beoordeeld op 16 criteria, zoals calorieën, zoutgehalte en chemische toevoegingen. Je krijgt ook meldingen over de aanwezigheid van bijvoorbeeld alcohol, cafeïne en zoetstoffen. De makers van Boodschapp zijn niet verbonden aan de voedingsmiddelenindustrie of aan de supermarkten, dus je krijgt eerlijke informatie die is samengesteld met medewerking van diëtisten en voedingsdeskundigen. Er is gekeken naar nationale en internationale voedingsrichtlijnen om te bepalen of iets ‘gezond’ is.

Lees verder na de advertentie.

Boodschapp is nog lang niet af. Momenteel worden producten ondersteund die te vinden zijn in de populaire supermarkten AH, Jumbo en C1000. In de toekomst komen er nog veel meer producten bij. Het bedrijf achter de app voert gesprekken met partners om het aanbod verder uit te breiden, maar er zijn geen plannen om het aantal supermarkten uit te breiden. Voorlopig blijft de app gratis; pas als het merendeel van de producten aanwezig is in de app zijn de makers van plan om geld te gaan vragen. Als extra functies wordt gekeken naar beoordeling op smaak en een boodschappenlijstje.

Downloaden: Boodschapp (gratis)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R1W1Z_bL5Pk

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu