De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De #Boos Polertiek-app is een kieskompas voor jongeren

Erwin Vogelaar
27 februari 2017, 19:11
2 min leestijd
De #Boos Polertiek-app is een kieskompas voor jongeren

BNN heeft de #BOOS Polertiek-app gelanceerd als middel om jongeren aan het stemmen te krijgen. Je kunt in de app onder andere kijken op welke politicus je het meest boos bent.

Lees verder na de advertentie.

#Boos Polertiek

BNN en het tv-programma Boos hebben een nieuwe app gelanceerd. De #BOOS Polertiek-app laat je onder andere een kieskompas doen om te zien op welke politicus jij boos bent. Of zoals de app het omschrijft: “Waarmee je door middel van echt leuk geschreven stellingen kan kijken op welke polertiekmeneren of mevrouwen je nou eigenlijk boos bent”. De taal is wat je van een BNN-app zou verwachten, dus daar moet je maar net tegen kunnen.

Kijkers van de Boos-webserie van BNN zullen de taal inmiddels wel kennen. Bijvoorbeeld de eerste stelling is: “Als iemand een eerst huis koopt, moet de overheid weven helpen met centies wel” en dan kun je onder andere kiezen voor “duizend mee eens” of “soort van in het midden”. Na het invullen van dertig stellingen, vol geinige afbeeldingen en grapjes om de aandacht erbij te houden, krijg je een stemadvies voor de komende verkiezingen voorgeschoteld.

Er is ook een vragenlijst die je in kunt vullen, zodat de makers er achter kunnen komen wat jongeren belangrijk vinden. Om de app verder nog wat aan te kleden, zit er ook een soundboard in. Dit onderdeel stelt aanvankelijk niet zoveel voor met maar drie audiofragmenten. Door acties in de app te doen kun je nieuwe geluiden verdienen.

Op dit moment kan het wel zijn dat je de uitslag van het kieskompas niet krijgt. Mogelijk kunnen de servers achter de app de grote vraag op dit moment niet aan. Probeer het dan de volgende dag nog eens.

#BOOS Polertiek downloaden

Je kunt de BOOS Polertiek-app gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je minimaal Android 4.1 nodig.

Download #BOOS Polertiek in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu