Botifier zendt Android 4.3-notificaties naar je autostereo

Gijs Ettes
1 september 2013, 17:03
1 min leestijd
Botifier zendt Android 4.3-notificaties naar je autostereo
botifier

Botifier is een handige gratis, open source app die Android-notificaties kan doorsturen naar je autostereo. Het enige nadeel van de app is dat hij alleen vanaf Android 4.3 zijn werk doet.

Qua functionaliteit is Botifier erg simpel maar ook erg doeltreffend. Hij zet via avrcp 1.3 namelijk Android-notificaties door als nummerinformatie, zodat die op de display van je autoradio verschijnt. Dit maakt autorijden bijvoorbeeld een veel veiligere aangelegenheid, aangezien je niet naar je telefoon hoeft te grijpen om je nieuwsgierigheid te bedwingen.

Lees verder na de advertentie.

De naam van een app wordt doorgegeven als de naam van een artiest; de inhoud van een notificatie gaat in het kanaal waarin de titel van een nummer verschijnt. Een korte samenvatting wordt op de plaats van de naam van het album weergegeven. Om van Androids- avrcp 1.3-ondersteuning gebruik te maken moet je autoradio wel ondersteuning bieden voor bluetooth. Anders werkt Botifier niet.

Met de vorige- en volgende-knop van je autoradio kun je bovendien door alle navigaties heen scrollen; met pauze en afspelen worden ze verwijderd. Je audiobestanden spelen overigens gewoon door na een Android-notificatie als je Botifier gebruikt, al werkt deze functie nog niet helemaal vlekkeloos volgens de ontwikkelaar.

Download: Botifier (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu