Bright Android-applicatie vanaf vandaag te downloaden

Redactie
23 april 2010, 13:00
2 min leestijd
Bright Android-applicatie vanaf vandaag te downloaden
bright android

Vandaag is de Android-applicatie van Bright in de Android Market verschenen. Met deze applicatie heb je altijd het laatste nieuws van tech/lifestyle-website Bright onder handbereik. De functionaliteit van de applicatie is vergelijkbaar met die van de iPhone: alle artikelen van Bright.nl en de filmpjes van Bright.tv zijn nu samengebracht in een handige app. Vanavond zal de applicatie gepresenteerd worden tijdens Bright Night #5.

Bij het opstarten krijg je een lijst met laatste nieuwsartikelen in beeld. Bij elk artikel kun je reageren of doorsturen via e-mail of Twitter. Het menu geeft toegang tot de opties Nieuws, Video, Downloads, Best of YouTube, Uitpakparty en Meer. Die laatste optie geeft je toegang tot alle andere rubrieken van de website, zoals de Cockpit, Designdag, Games en Uitlegparty. Via de optie @Brightsite kun je ook de Twitter-berichten van Bright volgen.

Lees verder na de advertentie.

Een van de meest interessante rubrieken leek mij Downloads, omdat het altijd handig is om te weten of er nog leuke apps voor je toestel beschikbaar zijn. Helaas is het aanbod nog wat beperkt: slechts vier applicaties (PayPal, Brightkite, Layar en Skype Lite) maar dat gaat door de toenemende populariteit van Android vast veranderen. Bij de video’s is er bijvoorbeeld een Uitpakparty van twee Android-toestellen en diverse afleveringen van Red versus Blue. Het afspelen van filmpjes ging nog niet in alle gevallen goed (op mijn HTC Hero zat ik vaak tegen een wit scherm aan te kijken en bij de uitpakparty van Android-toestellen door de Tonies verscheen de melding dat het mediabestandstype niet wordt ondersteund). Maar het mooie van Android is dat je in zo’n geval meteen een update in de Market kunt uitbrengen.

Bij het bekijken van YouTube-filmpjes kun je aangeven of je via de Browser of via YouTube-speler wilt kijken. Dit werkte in beide gevallen prima. Al met al een leuke toevoeging aan het huidige aanbod van Nederlandstalige Android-applicaties. Eén ding heb ik nog wel als wens: van de zes knoppen in het menu hebben er drie te maken met video’s. Mocht je daar niet van houden, dan zou het wel handig zijn als de gebruiker zelf kan kiezen welke nieuwscategorieën je het meest prominent in beeld ziet. Nu is het (bijvoorbeeld voor designliefhebbers) behoorlijk bladeren om hun favoriete topics te vinden.

De applicatie is gemaakt door Mediabunker, de ontwikkelaar die onlangs ook de Planet Android App Challenge won.

Categorie: Lifestyle
Spotlights: Android, Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's