Brightkite werkt aan incheckdienst Check.in, ook voor Foursquare en Gowalla

Redactie
14 maart 2010, 15:00
2 min leestijd
Brightkite werkt aan incheckdienst Check.in, ook voor Foursquare en Gowalla
checkin brightkite

Foursquare en Gowalla zijn twee nieuwe diensten, die sinds kort beschikbaar zijn op je Android-toestel. Je kunt er op allerlei plekken mee inchecken. Ga je bijvoorbeeld in je eentje naar een concert, dan check je in bij Paradiso (bijvoorbeeld) en zie je meteen of er vrienden of kennissen aanwezig zijn, zodat je de avond niet in je eentje hoeft door te brengen. Ook is het leuk om te zien waar anderen zoal naartoe gaan. Er was echter een probleem bij deze diensten: je moet voor elke dienst een aparte applicatie opstarten. Daardoor kan het inchecken lang duren. De nieuwe dienst Check.in van Brightkite probeert er een einde aan te maken.

Check.in trok de aandacht op SXSW, een technologieconferentie die op dit moment in Austin (Texas) plaatsvindt. Officieel is de applicatie nog niet aangekondigd en de ontwikkelaars van Brightkite willen er ook niets over kwijt. De foto’s wekken de indruk dat Brightkite, Gowalla en Foursquare worden ondersteund, maar er dreigt nog wel een probleem. Om succesvol te worden moet je met Check.in ook kunnen inchecken en dat is bij Gowalla nog niet mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

De API van Gowalla geeft externe ontwikkelaars namelijk alleen de mogelijkheid om gegevens uit te lezen. Je kunt niet je locatie updaten vanuit andere apps. Zelf zeggen ze daarover: “We currently do not allow write access to our API. For now we’re excited to see creative use of the read API while we continue to polish our own native clients.”

Check.in heeft nog meer uitdagingen die ze moeten oplossen. Diensten zoals Foursquare voegen namelijk steeds meer extra functies toe, zoals het uploaden van foto’s en het insturen van tips. Gaan ze ook die ondersteunen? Helaas wil Brightkite er zelf niets over zeggen. Het is afwachten of Check.in op SXSW wordt aangekondigd, of dat het voorlopig nog een proefballonnetje is. Als Gowalla niet meedoet, heeft de applicatie weinig kans van slagen.

Categorie: Sociaal

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's