De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Business Card Reader scant visitekaartjes

Redactie
13 januari 2011, 18:32
1 min leestijd
visitekaartje
business

Ontwikkelaar ABBYY heeft een bijzondere applicatie uitgebracht in de Android Market: Business Card Reader. Zoals de naam al aangeeft kun je met deze applicatie visitekaartjes scannen. De app herkent informatie en voegt automatisch een nieuw contactpersoon toe. Bestaat de contactpersoon al? Dan probeert de applicatie nieuwe informatie, die iets kan toevoegen aan het profiel van de contactpersoon.

Maar er is meer. Staat er een adres op een visitekaartje? Dan stuurt Business Card Reader de gebruiker direct door naar Google Maps, zodat je kunt zien waar het kantoor zich bevindt.

Lees verder na de advertentie.

Je vraagt je vast af hoe de applicatie dit allemaal te weten komt. Wel, Business Card Reader maakt gebruik van ABBYY’s OCR (Optical Character Recognition) technologie. De applicatie herkent cijfers, letters en symbolen en probeert de informatie in een context te plaatsen. Zo weet de applicatie dat een tekst met een apenstaartje in het midden een e-mailadres is. En een reeks cijfers een telefoonnummer.

Met de gratis versie kunnen gebruikers de voornaam, achternaam en telefoonnummer van een visitekaartje halen. De betaalde versie (eenmalig 10 dollar) herkent meer informatie, zoals meerdere telefoonnummers, adresgegevens en e-mailadressen. De gratis versie is nog niet beschikbaar, maar de betaalde versie al wel. Scan de onderstaande QR-code om de app binnen te halen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu