De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google Maps krijgt verbeterde Buurt Verkennen-functie met handige tips

Redactie
21 juli 2014, 17:29
1 min leestijd
Google Maps krijgt verbeterde Buurt Verkennen-functie met handige tips
buurt verkennen

Google Maps voor Android krijgt binnenkort een verbeterde Buurt Verkennen-functie, waarmee gebruikers een beter beeld krijgen van hetgeen dat in de buurt te doen is. Naast een nieuw design kun je voortaan direct van uit Google Maps naar de Buurt Verkennen-sectie gaan, via een klein icoontje rechtsonder naast het kompas-icoon.

Buurt Verkennen is een speciale functie binnen Google Maps. Deze optie is te bereiken als je drukt op de zoekbalk waar je normaal gesproken adressen invoert. Scroll vervolgens naar onderen tot je een nieuwe sectie met `Buurt verkennen` ziet. Je kunt vervolgens eten, drinken, uitgaan, winkelen en slapen selecteren, of een overzicht van mogelijke handige plekken in de buurt zien. Laatstgenoemde laat bijvoorbeeld de pinautomaten, tankstations, apotheken of ziekenhuizen in de buurt zien.

Lees verder na de advertentie.

Buurt verkennen

Onderstaande screenshots laten de nieuwe Buurt Verkennen-feature zien. De linker screenshot toont het nieuwe icoontje aan de rechter onderzijde, de twee screenshots aan de rechterkant laten de nieuwe Buurt Verkennen-sectie zien. Het nieuwe design toont meer beeld en het is mogelijk om via een drop-down-menu te tijdsperiode te selecteren, zoals middag of avond. In de middag worden andere suggesties getoond dan in de avond. Bij laatstgenoemde zie je vooral restaurants en bars, als je ‘m op de middag instelt krijg je eerder musea te zien.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer deze nieuwe functie naar Google Maps wordt uitgerold. De eerste hints naar de nieuwe Buurt Verkennen-sectie zijn in de laatste Google Maps-update al gevonden, dus het zal niet meer lang duren.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu