Met deze app leer je beleggen en kun je simpel (een beetje) geld investeren

Redactie
14 maart 2015, 15:22
2 min leestijd
Met deze app leer je beleggen en kun je simpel (een beetje) geld investeren

BUX is een Android-app waarmee je spelenderwijs leert beleggen. En als je klaar bent voor het grote werk, kun je met de app ook daadwerkelijk geld in bedrijven investeren. Al is het maar een beetje.

Lees verder na de advertentie.

Volgens de makers achter BUX combineert de app beleggen met gamification, een  moeilijk woord voor iets heel gemakkelijks: dingen leuker maken. Sparen met airmiles? Dat is gamification. Een highscore krijgen bij een app? Ook dat is gamification.  Alles wat gamen zo leuk en verslavend maakt, kan worden toegepast op allerlei dingen die vooral niet zo leuk zijn. Zoals beleggen, dachten de makers van BUX.

Zo werkt BUX

“BUX maakt beleggen op de beurs heel begrijpelijk, eenvoudig, betaalbaar en vooral ook leuk. Gebruikers oefenen eerst met virtueel geld, waarna ze zelf kunnen beslissen of ze willen overstappen naar handelen met echt geld”, zegt  Niels Vrijhoeven van BUX.  “We zien de beurs als het mooiste spel op aarde, dat niet alleen voor de grote bankjongens, maar voor iedereen toegankelijk moet zijn.”

Met BUX heb je direct toegang tot aandelen van grote bendrijven als Facebook, Apple of Amazon. Druk erop en je kunt aandelen kopen. Die aandelen hoeven niet direct een waarde te hebben van 20.000 euro te zijn: ook een investering van 20 euro is goed. Na een tijdje zie je direct je verlies of winst, en via een knop heb je de mogelijkheid om je winst of verlies te accepteren.

Het is inderdaad een leuke functie van BUX dat je de app eerst mag proberen met virtueel geld. Zo doe je net alsof je in een bedrijf investeert en kun je zien hoe de app werkt, voordat je jouw eigen centjes in een bedrijf steekt.

BUX introduceert zichzelf

https://www.youtube.com/watch?v=XPKMBTB0tW4

Download de app

BUX is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.1 en hoger.

Download Bux in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu