De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tip: zwevende widgets en vensters maken in Android

Gijs Ettes
10 oktober 2014, 13:33
1 min leestijd
Tip: zwevende widgets en vensters maken in Android
C Floating

Er zijn nog maar weinig Android-toestellen die je in staat stellen om écht te multitasken. Je kunt in Android weliswaar gemakkelijk schakelen tussen openstaande apps, maar alleen bij bepaalde tablets en smartphones van LG en Samsung kun je meerdere apps naast of boven elkaar weergeven. Op dit vlak biedt C Floating uitkomst: met de applicatie maak je gemakkelijk zwevende vensters aan met recent geopende apps, widgets en informatie over je toestel zoals de batterijstatus en het geheugengebruik.

Het handige aan C Floating is dat je in principe voor elke app een apart venster kunt aanmaken. Denk aan vensters met  het laatste nieuws, je Twitter-timeline, Facebook-berichten en Gmail. Deze zijn groter en kleiner te maken en verdwijnen met een tap als piepklein icoontje naar de zijkant van het scherm als je ze even niet nodig hebt.

Lees verder na de advertentie.

Meer over C Floating

Dit maakt C Floating erg handig voor als je bijvoorbeeld snel even je laatste berichten wilt checken. Je hoeft niet meer apart naar een homescreen te navigeren, maar kunt vanuit elke app of menu de desbetreffende widget oproepen. De app is Nederlandstalig, al verdient de vertaling hier en daar geen schoonheidsprijs.

C Floating android

C Floating is overigens gratis te downloaden, maar wil je meer widgets tegelijkertijd kunnen gebruiken, dan is een in-app aankoop (van 1,49 euro) vereist. Die heb je ook nodig om informatie over het cpu- en geheugengebruik in te zien. De betaalde versie van C Floating heeft bovendien geen banners.

Check ook ons overzicht met de beste Android widgets!
Download C Floating in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu