De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Calco: simpele rekenmachine-app maakt indruk met Holo-design

Redactie
3 april 2014, 19:32
2 min leestijd
Calco: simpele rekenmachine-app maakt indruk met Holo-design
calco

De calculator is in Google Play bijna net zo standaard geworden als de gemiddelde weer-app. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, maar Calco springt toch boven het geheel uit. Hoewel Calcu – niet te verwarren met Calco, de app die nu wordt besproken – ook een hele goede kandidaat is, kan deze nieuwe Anroid-app ‘m misschien toch overtreffen. Calco is namelijk één van de mooiste calculator-apps die wij de afgelopen tijd zijn tegengekomen.

“Calco is een simpele, intuïtieve, functionele en prachtige calculator-app”, aldus de ontwikkelaar. “Ik wil de calculator opnieuw uitvinden met een nieuwe twist aan het design dat al die jaren zo hetzelfde is gebleven.” Daarnaast biedt de app veel functies, waardoor Calco niet alleen mooi is maar ook nog eens erg functioneel kan zijn.

Lees verder na de advertentie.

Calco

calco1

Het design is de grootste kracht van de app. Je kunt gemakkelijk de kleuren aanpassen en degenen die Android 4.4 draaien, maken gebruik van de doorlopende kleuren van de app. Als jij voor de kleur blauw hebt gekozen, kleurt de notificatiebalk ook blauw (zie screenshot links). Daarnaast kleurt de balk met touchscreenknoppen eveneens dezelfde kleur. Een fijn detail.

Verder heb je standaard functies als optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, maar komen er ook geavanceerde rekentechnieken aan bod. Denk bijvoorbeeld aan algoritmes en de bekende knoppen sin, cos en tan. Als je een knop aanraakt, vibreert de telefoon om haptische feedback te geven. De ontwikkelaar gaat de komende tijd Calco aanvullen met meer rekentechnieken.

Calco beschikt ook over een hamburger-menu dat vanaf de linkerkant te openen is. Hier kun je onder andere je rekengeschiedenis bekijken en verschillende instellingen aanpassen. Als laatste biedt de Android-app ondersteuning voor knippen en plakken: enorm handig als je even snel iets moet uitrekenen.

Calco

Calco is gratis te downloaden voor apparaten met Ice Cream Sandwich of hoger.

Download: Calco (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu