Calcu: bloedmooie rekenmachine-app gratis te downloaden in Google Play

calcuCalcu is één van de mooiste rekenmachine-apps voor Android. Berekeningen invoeren is simpel en de uitkomst wordt direct op het scherm getoond. De gratis Android-app is voorzien van twaalf thema’s met verschillende kleuren die de gebruikers zelf in kan stellen, twee lay-outs en de optie om de app geheel naar eigen wens aan te passen.

Beide layouts van de rekenmachine zijn erg minimalistisch. De eerste layout lijkt op een traditionele rekenmachine, met alleen de standaard basisfuncties. De tweede layout brengt extra opties die Calcu geavanceerder maken, zoals de opties sin, cos en tan. De layout is ook aan te passen, mocht je specifieke knoppen belangrijker vinden en een andere plek willen geven.

Calcu: screenshots

2014-calcu-gr.jpg
Daarnaast onthoudt Calcu ook je berekeningsgeschiedenis en kun je specifieke berekeningen met anderen delen via de ingebouwde deelknop. Voor de geavanceerde gebruikers zijn er ook rekenmodellen uit de wetenschap aan de app toegevoegd, zoals de zwaartekracht van de aarde.

Calcu is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: Calcu (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.