Calculator-app van Google nu beschikbaar in Play Store

Wouter Nijsen
31 maart 2016, 10:23
1 min leestijd
Calculator-app van Google nu beschikbaar in Play Store

Google heeft zijn officiële Calculator-app beschikbaar gemaakt in Google Play. De rekenmachine ziet er fraai  uit en heeft tevens Android Wear-ondersteuning gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Mooie en uitgebreide rekenmachine

De Calculator-app staat standaard op Nexus- en enkele Motorola-toestellen geïnstalleerd en is nu door Google in de Play Store gezet. De Calculator-app oogt door het gebruik van Material Design  overzichtelijk en bevat diverse handige functies. Naast eenvoudige berekeningen kun je de app ook gebruiken om ingewikkelde bewerkingen uit te voeren. Standaard zie je de basisfuncties in beeld, maar door je Android in de landschapsmodus te draaien krijg je meer mogelijkheden tot je beschikking.

Hoewel het design van Calculator hetzelfde is gebleven, bevat versie 6.0 wel ondersteuning voor Android Wear. Hierdoor kun je nu ook op je smartwatch berekeningen uitvoeren, waarbij je in het midden de verschillende cijfers ziet, met aan de rechterkant een knop om te vermenigvuldigen en delen. Ook is het nog steeds mogelijk om via  Google Now berekeningen met je stem  op te lossen.

Google Calculator downloaden

Calculator is via onderstaande link in Google Play te downloaden. De app is amper één MB groot en is gratis beschikbaar.

Download Calculator in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu