Review: Call of Duty: Mobile is de beste shooter voor smartphones

Erwin Vogelaar
3 oktober 2019, 13:34
4 min leestijd
Review: Call of Duty: Mobile is de beste shooter voor smartphones

De bekende shooterserie Call of Duty vindt een weg naar je smartphone met Call of Duty: Mobile. In onze review lees je waarom deze game je aandacht waard is.

Lees verder na de advertentie.

Call of Duty: Mobile review

Voor smartphones zijn al behoorlijk wat interessante en uitgebreide first person shooters verschenen. Denk aan PUBG Mobile, waarmee je de complete Battle Royale-game PlayerUnknown’s Battlegrounds op het kleine schermpje van je telefoon speelt. Daarnaast is Fortnite nog steeds één van de grootste games op de markt.

Nu komt de koning van het genre met een mobiele versie van zijn populaire pc- en console-reeks: Call of Duty: Mobile.

call of duty mobile review

Besturing

Het belangrijkste onderdeel voor een first person shooter op smartphones is de besturing, en Call of Duty: Mobile bestuurt het fijnst van alle mobiele shooters die we ooit hebben gespeeld. Dat is maar goed ook, want de game heeft op dit moment geen ondersteuning voor externe controllers.

De game biedt een ‘simpele besturing’, waarbij automatisch wordt geschoten zodra je de crosshair over een vijand beweegt. Deze kleine aanpassing maakt een enorm verschil in de speelbaarheid. Daarnaast is er een ‘geavanceerde besturing’ voor als je meer controle wil. Tevens krijg je de mogelijkheid om allerlei dingen aan te passen, zoals de layout van de knoppen en de gevoeligheid.

Multiplayer

De focus van de game ligt op multiplayer met als basis de deathmatch, waarin je als twee teams van vijf tegen elkaar strijd. Wie als eerste het beoogde aantal kills haalt, heeft gewonnen. Daarnaast is er een modus waarin je de controle over specifieke punten van de kaart moet vasthouden. En een modus waarin je een doelwit moet vernietigen of juist moet verdedigen.

De kaarten waarop je speelt zijn zo uit de verschillende Call of Duty-games voor spelcomputers en pc geplukt. Deze omgevingen zijn wel wat aangepast, maar toch direct herkenbaar voor liefhebbers van de serie.

De potjes zijn snel en relatief kort. Met tien minuten ben je klaar en dat is ideaal voor spelen op je smartphone. Voor het langere werk is er een Battle Royale-modus, die vergelijkbaar is met PUBG. Je belandt dan met honderd spelers op een eiland waar je wapens en bepantsering verzamelt. Het speelveld wordt steeds kleiner, waardoor iedereen wordt geforceerd om dichter bij elkaar te komen. Uiteindelijk blijft er een team of een enkele speler over.

In-app aankopen

Door te spelen krijg je ervaringspunten. Daardoor ga je in levels omhoog en ontgrendel je meer mogelijkheden, zoals nieuwe wapens en speciale aanvallen die je mag gebruiken als je meerdere kills achter elkaar maakt. Denk aan het werpen van een ontploffende drone, of het bestellen van een luchtaanval.

Door wapens in levels te laten groeien, ontgrendel je nieuwe upgrades die de statistieken van het wapen verbeteren, zoals meer schade of betere nauwkeurigheid. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden om het uiterlijk van je wapens aan te passen met bijvoorbeeld andere kleuren camouflage.

Dit alles wordt natuurlijk gecombineerd met een hele hoop in-app aankopen. Je kunt je geld uitgeven aan allerlei kleurrijke skins voor wapens, voertuigen, parachutes enzovoort. Ook kun je XP-kaartjes kopen om je wapens te uplevelen zonder te spelen, of je geld uitgeven aan een Premium Pass of een Premium Pass Plus om nog meer te ontgrendelen.

call of duty mobile review

Heel erg leuk

Wat hierboven staat is heel overweldigend, ook in de game. Bij het opstarten moet je meerdere meldingen wegtikken, waarin je wordt gevraagd om geld uit te geven zodat je geen bonussen misloopt.

In de praktijk kun je dat echter prima negeren. Door te spelen ontgrendel je ook al een hele hoop. Vind je het niet erg dat je wapen niet je favoriete kleurtje heeft? Dan kun je zonder te betalen heel veel plezier aan de game beleven. Call of Duty: Mobile is namelijk bovenal heel erg leuk. De game bestuurt lekker, de potjes zijn vlot en winnen voelt goed.

Download Call of Duty: Mobile in de Play Store (gratis)

Meer games

Zoek je meer games om te spelen? Dan hebben we goed nieuws, want we plukken elke maand weer vijf games uit de Play Store die zowel je tijd als geld waard zijn. Check de vijf beste games van september. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke maand nieuwe tips te krijgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu