Calorieën tellen en bijhouden met CalorieTeller

Redactie
14 augustus 2011, 15:03
2 min leestijd
Calorieën tellen en bijhouden met CalorieTeller
Calorieën tellen en bijhouden met CalorieTeller

Voor menig dieet is het belangrijk om bij te houden wat je allemaal eet en drinkt en om te weten hoeveel calorieën nu precies overal inzitten. Dit allemaal uitzoeken en noteren kan veel tijd in beslag nemen, maar CalorieTeller combineert dit in een app. Met de applicatie vind je informatie over voedingswaarden van het eten en drinken dat je tot je neemt en kun je dit eenvoudig per dag bijhouden.

In de app zijn de voedingswaarden van duizenden voedingsmiddelen te vinden. Je kunt zoeken op naam, maar er zijn ook enkele handige categorieën aangebracht. Zo kun snel alle huismerken van de bekende Nederlandse supermarkten langsgaan of zoeken op productmerk. Handig is de toevoeging van de menu’s van de grote fastfoodketens zodat je voordat je bestelt precies weet je allemaal tot je gaat nemen. De app heeft ook een ingebouwde barcodescanner zodat je producten ook eenvoudig in kunt scannen.

Lees verder na de advertentie.

Ga je serieus met je gezondheid aan de slag, dan is CalorieTeller je ook van dienst. Alle producten die je opzoekt zijn toe te voegen aan een voedingslog waarbij je kunt invoeren wat je voor ontbijt, lunch en diner hebt gegeten, eventueel aangevuld met enkele snacks. Als je een dieet volgt kun je gebruik maken van de dieetkalender zodat je precies kunt uitstippelen hoeveel calorieën je tot je kunt nemen. Ook je gewicht is bij te houden in de applicatie.

Grote voordelen van CalorieTeller ten opzichte van vergelijke apps zijn de uitgebreide database van producten en het feit dat de applicatie geheel in het Nederlands is. De applicatie is gratis te downloaden in de Android Market en komt met reclames. Om CalorieTeller door FatSecret te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 1.6 nodig.

Downloaden via Android Market: CalorieTeller door FatSecret (gratis)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's