De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

CalWidget: de perfecte agenda-widget voor Android?

Wouter Nijsen
3 december 2009, 14:14
2 min leestijd
CalWidget: de perfecte agenda-widget voor Android?
CalWidget 4x4

Widgets, agenda en Android. De drie lijken wel onlosmakelijk met elkaar verbonden, tenminste als we kijken naar het aantal calendar- of agenda-widgets in de Android Market. Steeds weer duiken er nieuwe spelers op die een aantal tekortkomingen van de reeds bestaande calendar-widgets denken te kunnen oplossen. Deze keer CalWidget van ontwikkelaar egg ‘n stone  die een gooi doet naar de titel ‘beste Android agenda widget’ Het begin is in ieder geval goed. Deze ontwikkelaar heeft goed begrepen dat de start van een eventueel succes ligt bij het aantal formaten waarin de widget kan worden weergegeven. CalWidget kan weergegeven worden in de formaten 2×1, 2×2, 2×3, 2×4, 3×1, 3×2, 3×3, 3×4, 4×1, 4×2, 4×3 en 4×4 zodat er op dat vlak niet te wensen overblijft.

Een ander belangrijk punt is de weergave van de verschillende gegevens. Via een korte tap op CalWidget is het instellingenmenu te bereiken, waar je de weergave naar hartenlust naar eigen wens en inzicht kunt aanpassen. Zo is de transparantie van de achtergrond in te stellen, de zogenaamde Opacity, en zijn de kleuren van de verschillende tekstonderdelen in te stellen. Heb je meerdere Google Calendars in gebruik dan zijn zelfs de standaardkleuren die Google voor de verschillende agenda’s gebruikt aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

Verdere instellingen  hebben betrekking op de manier waarop afspraken worden weergeven en de datumnotatie. Ook is  aan te passen  of je met een korte tap op Calwidget direct naar de standaardagenda wilt, om bijvoorbeeld een afspraak toe te voegen of te wijzigen, of dat de menu-opties Refresh, Calendar en Config zichtbaar worden in een balk boven de afspraken in het widget. CalWidget update de gegevens  automatisch elk uur. Dit betekent dat een nieuw agenda-item niet direct zichtbaar is, al is dit natuurlijk te ondervangen door een handmatige refresh uit te voeren.

Conclusie:
CalWidget is in de basis de rest van de agenda-widgets een kleine stap voor. De weergave van afspraken is duidelijk en overzichtelijk. Voordeel is dat je de weergave naar eigen wens kunt aanpassen. Met name het wijzigen van de standaardkleur die Google aan de diverse agenda’s toekent is een pluspunt en kan de leesbaarheid aanzienlijk vergroten. Kleine verbeterpunten zijn er natuurlijk ook. Zo zou het prettig zijn als het update-interval aan te passen is en een scroll-mogelijkheid binnen de widgetweergave zou een welkome aanvulling betekenen. Het is in de huidige versie niet mogelijk de Google Calendars te selecteren die je zichtbaar wilt hebben in CalWidget, waardoor het bijvoorbeeld niet mogelijk is alleen je zakelijke-, of prive-agenda weer te geven. Volgens de website van de ontwikkelaar overigens allemaal zaken die reeds op zijn ToDo-lijstje staan. Het is dus zeker interessant de ontwikkelingen rond deze widget in de gaten te blijven houden. CalWidget is gratis te downloaden in de Android Market, of door het scannen van de QR-code.

  • Ontwikkelaar: Egg ‘n stone
  • Applicatie: CalWidget
  • Verkrijgbaar via: Android Market
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 0.0.29
  • Bestandsgrootte: 98,91kB
  • Cijfer: 7,5
Categorie: Productiviteit
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's