De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Camarada VR Camera laat je vr-video’s opnemen met twee toestellen

Erwin Vogelaar
12 februari 2017, 10:07
2 min leestijd
Camarada VR Camera laat je vr-video’s opnemen met twee toestellen

De nieuwe app Camarada VR Camera maakt het mogelijk om met twee toestellen een 3d-video te maken voor in een vr-bril. Later krijgt de app ook de mogelijkheid om 360 graden-video’s te maken met meerdere toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Camarada VR Camera

Het is steeds makkelijker om vr-content te bekijken. Zij het met Google Cardboard, Daydream, of zonder bril met je smartphone of op een desktopscherm. Voor 3d-beelden heb je uiteraard wel een bril nodig, omdat het scherm opgedeeld moet worden in twee versies voor beide ogen. 3d-beelden maken is echter een ander verhaal. Daar heb je nog steeds dure apparatuur voor nodig. Daar probeert de gratis app Camarada VR Camera verandering in te brengen.

De app gebruikt de camera’s van twee verschillende toestellen om een 3d-video of 3d-foto te maken. Eerst verbind je de twee toestellen aan elkaar en vervolgens leg je ze op elkaar, zodat beide camera’s tijdens het filmen hetgeen dat je wil vastleggen goed kunnen zien. Hierdoor worden twee versies van hetzelfde gefilmd. Door deze video’s vervolgens op de twee helften van een scherm af te spelen in een vr-bril, krijg je een 3d-effect.

De app is nog verre van perfect. Tijdens het filmen en kijken kom je al snel tegen allerlei probleempjes. Maar omdat het een gratis app is, is het leuk om er mee te experimenteren met wat wel en niet werkt. De makers stellen ook bezig te zijn met een modus waarbij er meer toestellen aan elkaar verbonden kunnen worden om zo 360 graden-video’s te maken. Dat klinkt ons net wat te ambitieus in de oren, maar je weet maar nooit.

Camarada VR Camera

Je kunt Camarada VR Camera gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je minimaal Android 4.4 nodig.

Download Camarada VR Camera in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu