De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Camera-app Horizon gaat de strijd aan met verticaal opgenomen video’s

Gijs Ettes
24 september 2014, 10:28
1 min leestijd
Camera-app Horizon gaat de strijd aan met verticaal opgenomen video’s
Horizon android

De makers van Horizon hebben – wat ons betreft volledig terecht – een enorme hekel aan video’s die in portretmodus zijn opgenomen. Daarop besloten ze een app te ontwikkelen die je altijd horizontaal laat filmen, ongeacht hoe je je smartphone vasthoudt. Met Horizon maakt het niet uit of je tijdens het schieten van je filmpje je toestel draait; de app gebruikt de ingebouwde gyroscoop om de juiste oriëntatie te behouden. Tijdens het draaien of zwiepen met de camera blijft het beeld parallel met de grond.

Handig is dat je met Horizon zowel de frontcamera als de camera aan de achterzijde van je toestel kunt gebruiken. Er zijn verschillende opnamemodi en instellingen om te bepalen met welke kwaliteit je filmt. Andere apps kunnen Horizon starten voor het opnemen van video’s en de resultaten worden op een logische plek op je toestel opgeslagen (de DCIM-map).

Lees verder na de advertentie.

Horizon downloaden

Helaas kun je met Horizon (nog) geen foto’s nemen. En wil je langer dan 15 seconden opnemen, dan zul je een in-app aankoop moeten doen; de camera-app is dus niet volledig gratis. De huidige versie is 6,1MB groot en werkt sowieso met de Nexus 4, Nexus 5, Sony Xperia Z1, Samsung Galaxy Note 2, Note 3, S4, HTC One, HTC One Mini en Motorola Razr HD.

Download Horizon in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu