Camu: uitstekende foto-app laat je gemakkelijk foto’s bewerken

Wouter Nijsen
1 februari 2015, 13:29
1 min leestijd
Camu: uitstekende foto-app laat je gemakkelijk foto’s bewerken

Camu is een nieuwe foto-app voor Android die vooral opvalt door het gemak waarmee je foto’s kunt schieten en bewerken. De app is daarnaast gratis uit Google Play te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Filters toevoegen en collage’s maken

Camu

Camu was al langere tijd voor iOS beschikbaar, maar heeft nu ook zijn weg gevonden naar Android. Dit is een van de betere foto-apps in de App Store, wat voornamelijk komt door de gebruiksvriendelijkheid. Camu is niet voorzien van de uitgebreide opties die veel andere apps wel hebben, maar richt zich vooral op de basisfunctionaliteiten. Zo zijn er een aantal toffe filters geïmplementeerd, die je al voor het schieten van een foto of video kunt selecteren. Dit doe je door op het scherm naar links of rechts te vegen, totdat je een leuk effect tegenkomt. Door van boven naar beneden te swipen, kun je de helderheid en belichting van een foto aanpassen.

Tik je op het knopje linksboven, dan kom je terecht bij enkele andere opties. Zo kun je simpel een collage van twee, drie of vier foto’s maken, of een gesplitst plaatje schieten. Ook is het mogelijk om gemakkelijk en snel een tekst bij een kiekje te tikken, waarna je dit zelf ergens kunt plaatsen. Ben je tevreden met je foto, dan deel je ‘m vanuit de app gemakkelijk met je vrienden.

Camu downloaden

Camu is gratis via onderstaande link of in Google Play te downloaden, al zijn er wel in-app aankopen met extra filterpakketten aanwezig. Zorg dat je voor de installatie beschikt over Android-versie 4.0 of hoger en 12MB aan vrije opslagruimte.

Download Camu in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu