Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Installeer deze apps voor een waanzinnige Canal Parade 2019

Erwin Vogelaar
2 augustus 2019, 20:47
2 min leestijd
Installeer deze apps voor een waanzinnige Canal Parade 2019

De jaarlijkse Canal Parade vaart zaterdag weer door de Amsterdamse grachten. Met deze Canal Parade-apps ben je volledig voorbereid.

Lees verder na de advertentie.

Deze Canal Parade-apps heb je nodig

Voor een bezoek aan de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam moet je jezelf op verschillende manieren voorbereiden. Je hebt bijvoorbeeld een goede outfit nodig, je moet je goed insmeren tegen de zon en natuurlijk de juiste apps installeren. Aangezien we je moeilijk kunnen helpen met insmeren, zetten we de apps op een rijtje.

1. Google Maps

Elk jaar toont Google in zijn kaarten-app exact de route van de parade. Dat wordt gedaan via een bewegend regenbooglint. De beweging laat de vaarrichting zien en naast het lint staat de starttijd. Tik je op het lint, dan krijg je extra informatie over het evenement.

canal parade-apps

Download Google Maps in Google Play (gratis)

2. Pride Amsterdam

Met de officiële Pride Amsterdam-app heb je hele programma van Pride Amsterdam in je broekzak. De laatste nieuwtjes staan er ook in. In de app vind je onder andere informatie over de boten en straatfeesten, maar helaas word je dan wel naar webpagina’s gestuurd. Wel zijn er een hoop video’s in de app te vinden. Leuk om als voorbereiding te kijken, of als je er zelf niet bij kunt zijn.

Download Pride Amsterdam in Google Play (gratis)

3. Happn

Heb je een klik met iemand tijdens dit evenement, maar raak je elkaar uit het oog door de drukte? Als je beide de dating-app Happn hebt geïnstalleerd, dan kun je elkaar altijd weer terugvinden en met elkaar in contact komen. Op een dag waarop de liefde gevierd wordt, vind je misschien wel je eigen liefde. Ben je druk op zoek, dan kun je natuurlijk ook gewoon apps als Tinder en Grindr downloaden.

Download Happn in Google Play (gratis)

canal parade apps

4. NPO Start

Dit jaar zendt NPO 3 de hele Canal Parade uit op televisie. Dat betekent dat je de hele botenparade ook gewoon thuis kunt kijken. Bijvoorbeeld via de NPO Start-app. Ellie Lust en Rik van de Westelaken praten de boel aan elkaar.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

Meer Pride

Ga je naar Amsterdam zaterdag? Dan kan het lastig worden om een parkeerplek te vinden. Check de beste parkeer-apps voor Android om de laatste plekjes te vinden. Ga je met het openbaar vervoer, dan vind je wellicht nog de laatste zitplaats met de NS Reisplanner-app.

De Canal Parade in Amsterdam krijgt overigens van verschillende kanten kritiek. Onder andere van binnen de lhbtq+-gemeenschap, omdat het te commercieel zou zijn. Lees ook de column over dit onderwerp: Bedrijven en hun regenbogen, vijftig jaar na Stonewall.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu