Installeer deze apps voor een waanzinnige Canal Parade 2018
Erwin Vogelaar

De jaarlijkse Canal Parade vaart vandaag weer door de Amsterdamse grachten. Met deze Canal Parade-apps ben je volledig voorbereid.

Deze Canal Parade-apps heb je nodig

Voor een bezoek aan de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam moet je jezelf op verschillende manieren voorbereiden. Je hebt bijvoorbeeld een goede outfit nodig, je moet je goed insmeren tegen de zon en natuurlijk de juiste apps installeren. Aangezien we je moeilijk kunnen helpen met insmeren, zetten we de apps op een rijtje.

1. Google Maps

Elk jaar toont Google in zijn kaarten-app exact de route van de parade. Dat wordt gedaan via een bewegend regenbooglint. De beweging laat de vaarrichting zien en naast het lint staat de starttijd. Tik je op het lint, dan krijg je extra informatie over het evenement.

canal parade-apps

Download Google Maps in Google Play (gratis)

2. Pride Amsterdam 2018

Met de officiële Pride Amsterdam 2018-app heb je hele programma van Pride Amsterdam in je telefoon staan. De laatste nieuwtjes staan er ook in. In de app vind je voor zaterdag een aparte tab voor de Canal Parade, die je herkent door het icoontje van een boot. Hier vind je een lijst met alle boten inclusief meer informatie over het idee achter de boten. Op deze plek geef je zaterdag elke boot een sterrenrating. In de kalender vind je ook andere evenementen, als je bijvoorbeeld nog door wil dansen na de parade.

canal parade-apps

Download Pride Amsterdam 2018 in Google Play (gratis)

3. Happn

Heb je een klik met iemand tijdens dit evenement, maar raak je elkaar uit het oog door de drukte? Als je beide de dating-app Happn hebt geïnstalleerd, dan kun je elkaar altijd weer terugvinden en met elkaar in contact komen. Op een dag waarop de liefde gevierd wordt, vind je misschien wel je eigen liefde. Ben je druk op zoek, dan kun je natuurlijk ook gewoon apps als Tinder en Grindr downloaden.

Download Happn in Google Play (gratis)

Pride-maand

Eigenlijk was het in juni al wereldwijd Pride-maand, maar in Amsterdam wordt dit evenement in augustus gevierd. Daarom hoor je nu niet veel internationale bedrijven hierover. Dat was eerder dit jaar wel anders. Dit deden Google en andere bedrijven voor Pride-maand 2018.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.