Candy Crush-maker King stelt beursgang uit

Gijs Ettes
9 december 2013, 11:05
1 min leestijd
Candy Crush-maker King stelt beursgang uit
Candy Crush

King, de Britse ontwikkelaar achter de puzzelgame Candy Crush, heeft zijn beursgang uitgesteld tot volgend jaar vanwege het succes van de populaire game. Het bedrijf wil het imago van eendagsvlieg voorkomen door eerst nog een aantal andere succesvolle spellen te ontwikkelen. Op die manier wil King investeerders overtuigen dat het meer in zijn mars heeft.

Candy Crush Saga, dat gratis beschikbaar is in Google Play, is inmiddels ruim 500 miljoen keer gedownload en heeft bijna 3 miljoen beoordelingen in Googles app-store. Op Facebook is Candy Crush zelfs het meest populaire spel.

Lees verder na de advertentie.

Dat Candy Crush-maker King zijn beursgang uitstelt is begrijpelijk. Eerder betrad Zynga ook de beurs, maar toen het bedrijf het succes van Farmville niet kon evenaren, kelderde het aandeel met maar liefst 75 procent. King wil dit voorkomen, door aan te tonen dat het – in tegenstelling tot Zynga – geen eendagsvlieg is.

Candy Crush heeft veel weg van het verslavende Bejeweled; ook bij deze game moet je steeds rijen van drie snoepjes maken om zo punten te scoren. Door ze horizontaal of verticaal te verwisselen, zet je snoepjes van dezelfde kleur op een rijtje, waarna ze verdwijnen. Candy Crush is onderverdeeld in 485 levels die steeds in moeilijkheidsgraad verschillen.

Download: Candy Crush Saga (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu