Carbon update maakt Twitter-app nogmaals de moeite waard

carbon updateDe laatste Carbon update maakt de app een stuk vollediger en beter. De ietwat onbekende Twitter-app voor Android is één van de pareltjes in de Play Store. Een ruwe diamant, maar wel één met veel potentie. De reeks aan nieuwe features hebben veel te maken met de media binnen Twitter en de behandeling daarvan, maar het gebruik van Carbon wordt ook gemakkelijker gemaakt. De grootste verandering in de nieuwe versie 1.2 is de handige in-app browser en YouTube-ondersteuning.

Zo worden links en YouTube-video’s binnen de app geopend en kunnen ook video’s van Vine in Carbon worden bekeken. Daarnaast maakt Carbon het mogelijk om naar personen te zoeken, de lettertypegrootte aan te passen, nieuwe quote-stijlen te activeren en kun je de notificatie-interval instellen. Ook worden foto’s voortaan in een nieuw foto-scherm binnen de app weergegeven en kun je foto’s opslaan of geheel binnen Carbon blokkeren om je databundel te sparen. Een handige widget is voortaan ook beschikbaar.

De sexy Twitter-app Carbon for Twitter was jaren in ontwikkeling en één van de meest langverwachte apps, maar het duurde zo lang voordat de app daadwerkelijk uit was dat velen Carbon alweer vergeten waren. Eén van de bekendste eigenschappen van Carbon is dat de navigatie vrijwel geheel met swipe-bewegingen gaat. Hierdoor voelt de app net iets intuïtiever aan dat zijn concurrenten.

Carbon update beschikbaar

Download: Carbon (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.