De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Carbon update: Twitter app krijgt compleet nieuw strak design

Redactie
31 december 2013, 13:59
2 min leestijd
Carbon update: Twitter app krijgt compleet nieuw strak design
Carbon update

De populaire Twitter-app Carbon, die wordt gekenmerkt door zijn zwarte desgin, heeft een grote update gehad die met versie 2.0 een geheel nieuw design brengt. De Carbon update vernieuwt bijna alle aspecten van de app, van de timeline tot het overzicht van een profiel. Hetgeen dat wordt behouden, is de zwarte minimalistische benadering van Carbon.

Carbon is zwart, grijs en soms wit. Dat kan even wennen zijn, maar het is wel één van de meest ingenieuze Twitter-apps van het moment. Ook het nieuwe profiel-overzicht, dat opvallend rijk is met kleur, is ook een schot in de roos.

Lees verder na de advertentie.

Carbon update: screenshots en features

Naast een nieuwe interface, die voornamelijk erg minimalistisch oogt, biedt de Twitter-app een nieuw menu dat verschijnt zodra je op een tweet klikt. Hier kun je verschillende acties uitvoeren, zoals retweeten of op een tweet reageren. Ook is het voortaan mogelijk om op foto’s, video’s en avatars te drukken om de betreffende content te openen.

Verder is er opnieuw een design dat werkt met swipe-besturing, die eveneens vloeiend verloopt. Het is daarbij mogelijk om met twee vingers te scrollen om direct helemaal naar boven of onder te gaan. Grote cijfers geven het aantal ongelezen tweets vervolgens weer. Ook kunnen YouTube-video’s en websites voortaan binnen de timeline worden bekeken.

Ook ondersteunt de timeline veel media van verschillende diensten, dat een “zeer rijke timeline-ervaring” moet bieden. Er is nog veel meer venieuwd, maar dat kun je beter zelf gaan ontdekken. Eén van de nadelen van Carbon blijft dat de app niet over push-notificaties beschikt, maar ze per specifiek ingestelde interval ophaalt – zoals vele andere Twitter-apps. Dit is uiteindelijk nadeliger voor de batterijduur.

De sexy Twitter-app Carbon for Twitter was jaren in ontwikkeling en één van de meest langverwachte apps, maar het duurde zo lang voordat de app daadwerkelijk uit was dat velen Carbon alweer vergeten waren. Eén van de bekendste eigenschappen van Carbon is dat de navigatie vrijwel geheel met swipe-bewegingen gaat. Hierdoor voelt de app net iets intuïtiever aan dat zijn concurrenten.

Lees meer over Carbon

Download de Carbon update

Carbon is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0 (Ice Cream Sandwich) en hoger.

Download: Carbon (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu