De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Maak virtual reality-foto’s met Cardboard Camera

Wouter Nijsen
3 december 2015, 19:30
1 min leestijd
Maak virtual reality-foto’s met Cardboard Camera

Google heeft de Cardboard Camera-app gelanceerd in de Play Store. Met deze applicatie kun je virtual reality-foto`s maken en vervolgens bekijken met een Google Cardboard.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Cardboard Camera

Ondanks het feit dat de Google Cardboard een goedkope en kartonnen vr-bril is, kan het apparaat meer dan je misschien  denkt. Dat bewijst het nieuwe Cardboard Camera, dat zojuist in uitgebracht in Google Play. De app  tovert je smartphone om tot een virtual reality-camera. De app werkt simpel: pak  je smartphone, maak een foto en beweeg vervolgens rond om het virtual reality-effect te creëren. Wanneer je je Android  vervolgens in een Google Cardboard plaatst, kun je de geschoten foto`s in virtual reality bekijken.

Zo voeg je vrij simpel een tof effect toe aan je foto`s. In virtual reality lijken zaken dichtbij als die ook dichtbij zijn  en beelden van veraf spelen ze daadwerkelijk in de verte af. Met de Google Cardboard kun je helemaal om je heen kijken, wat extra dimensie geeft aan standaard foto`s.

De Cardboard Camera-app ziet er fraai uit en heeft een fijne interface. In het hoofdmenu worden diverse voorbeeldfoto`s getoond en met de ronde actieknop rechtsonder kun je direct een virtual reality-foto maken. Druk op het icoontje bovenin om te schakelen naar de Cardboard-modus. Tot slot zijn er opties om de belichting te vergrendelen, het geluid op te nemen en  af te spelen.

Cardboard Camera downloaden

Wil je Cardboard Camera proberen, dan kun je de app via onderstaande link downloaden. Voor de installatie dien je te beschikken over 33MB aan vrije opslagruimte en Android 4.4 (KitKat) of hoger.

→ Download Cardboard Camera in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu