De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Racegame Carmageddon voor Android tijdelijk gratis in de Play Store

Gijs Ettes
24 januari 2014, 8:07
1 min leestijd
Racegame Carmageddon voor Android tijdelijk gratis in de Play Store
Carmageddon Android

De bloederige racegame Carmageddon is tijdelijk gratis te downloaden als promo-versie in Google Play. Deze app heeft dezelfde levels als de betaalde Carmageddon Android-versie, maar is slechts 24 uur gratis beschikbaar. Daarna kost het spel weer 1,79 euro of kun je aan de slag met de demo. Carmageddon is een omzetting van de pc-game die in 1997 even de wereld op zijn kop zette. De game wordt namelijk gekenmerkt door extreem veel bloed, geweld en voetgangers en koeien die je omver moet rijden voor extra punten.

De makers hebben hun inspiratie voor Carmageddon gehaald uit de cultfilm Death Race 2000 met in de hoofdrol de moordlustige autocoureur Sylvester Stallone. Wat Carmageddon onderscheidt van andere racegames is dat je niet per se als eerste de finish hoeft te behalen. Je kunt er ook voor kiezen om alle tegenstanders van de baan af te rijden. Door op een speciale manier andere weggebruikers kapot te beuken, verdien je daarnaast extra tijd en geld.

Lees verder na de advertentie.

De Carmageddon Android-versie is grotendeels ongewijzigd als je deze vergelijkt met de pc-game. Wel is uiteraard de besturing aangepast voor het touchscherm van je telefoon of tablet. Zo zijn er nu virtuele knoppen op het scherm waarmee je je bolide bestuurt, gas geeft en remt. Dit is in het begin even wennen, maar werk op zich redelijk.

Grafisch ziet Carmageddon er natuurlijk wat gedateerd uit, maar de game draait wel vloeiend op de meeste Android-toestellen. Het spel vereist Android 2.3.3 of hoger en tenminste 110MB aan vrije opslagruimte. Hieronder kun je de Carmageddon Android-trailer bekijken.

Download: Carmageddon (tijdelijk gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu